Независимо от това как го прилагате (външно или вътрешно), зехтинът ще ви подмлади и ще ви направи по-здрави.

Ето и един кратък списък на начините, по които можете да ползвате този незаменим източник на антиоксиданти и мастни киселини:

- Почистване на кожата. Сигурно вече сте чували за него – почистването със зехтин е подходящо за всякакви типове кожа и е къде по-здравословно и ефективно от усиленото търкане с различни агресивни химикали.

- Отстраняване на грим. Зехтинът е за предпочитане пред всички специално разработени лосиони за премахване на грим. Може да не е най-евтиният продукт на пазара, но ще ви накара да почувствате кожата си невероятно естествена и овлажнена!

- Лечение на коса. Естествен блясък, овлажнена кожа на скалпа, никакви нацепени връхчета и пълно отсъствие на пърхот – всичко това ще постигнете с една проста маска за коса със зехтин. Пробвайте я по всяко време на годината и за всякаква дължина коса.

- Натурален бронзант. За придаване на тен на кожата си можете да ползвате смес от зехтин и зелен чай.


- Лечение на пъпки и акне. Просто намазвайте проблемните зони със зехтин преди лягане. На сутринта ще забележите, че кожата ви се е възстановила значително по-бързо от обичайното. И не вярвайте на предубеждението, че зехтинът предизвиква появата на пъпки – не е така!

- Нежен пилинг. За внимателно ексфулиране на мъртвите клетки от кожата можете отново да ползвате зехтин.

- Крем за бръснене. Зехтинът може да се ползва и при бръснене, като при това успешно заменя специализираните кремове и пени. Препоръчайте го на мъжа си и го ползвайте сами – ще забравите за порязванията, трудното плъзгане на бръснача и изсушената и раздразнена кожа след бръснене.

- Не забравяйте да включите зехтина и в менюто си – подправяйте с него салати или просто си поръсвайте филийки хляб. 1-2 супени лъжици зехтин на ден са напълно достатъчни, за да поддържате здравето и красотата си.