След като вече намерихте своят тип фигура, остава въпросът какви дрехи биха ви стояли най-добре.

За началото ще започнем с банановата структура, позната още като момчешка(все пак е първа в списъка и най-масова сред нежния пол).

Да си припомним накратко-при нея липсва силно изявена талия, бюстът е малък, бедрата са тесни, като линията на тялото е почти права. За компенсация жените от тази група имат най-красивите слаби и дълги крака сред всичките останали. В този случай, как да се подбере гардеробът така, че да подчертава най-силно преимуществата и да превърне недостатъците в предимства.

Блузи/Тениски: Деколтетата може да бъдат с V и U-образна форма. Стоят добре, ако са дълбоки или широки, но не двете едновременно. Горните дрехи е хубаво да бъдат свободни по тялото, но не прекалено. Силно впитите са за избягване, тъй като излишно подчертават недостатъците на талия. Споменавайки това, блузите с колан са силно препоръчителни, тъй като спомагат за създаването на леко обли форми.

Рокли: Тук силно се препоръчват късите рокли, за да се наблегне на хубавите крака, които жените-молив притежават. Могат да бъдат с къдрици, плисета и пришивки в горната част, за да привлекат фокуса към раменете. Прекаленият обем като цяло трябва да се избягва, за да не придаде груб вид. Ако съществуват раиетата, но те трябва да бъдат хоризонтални, а не вертикални. Ако роклята е до земята, трябва да се внимава да не бъде прекалено къса. Представителките на тази група са с най-дългите крака.

Поли: Кройките могат да бъдат A-образни, прави или тип молив. Макси полите до земята стоят чудесно на банановите момичета, особено ако са с изразена талия. Плисираните материи и едрите джобове придават допълнителен обем на ханша, подчертавайки талията. Важно е да се обърне внимание, че за правилния избор е важно полата да бъде с ниска талия. Средната и високата неразумно ще подчертаят липсата на изявена такава.

Панталони: На хубав човек всичко му стои добре. На хубави крака-също. Тази максима събира кратко препоръките относно панталоните на жените тип молив. И все пак, ако има привърженички на много женствените форми сред тях, кройките с басти около талията и тесен крачол ще придадат една леко по-обла форма. Карго панталоните със странични джобове също са добър избор. Единствено потурите не са препоръчителни. В тях краката се губят напълно.

Дънки: Най-добрият ви приятел са скини дънките(тип клин) и всякакви тяхни тесни разновидности. Те наблягат най-силно на красивите ви крака. Ако все пак решите да се справите и на другите видове, грешки няма да има. Прави, свободни, разкроени, тип чарлстон, изборът за вас е безкраен. Щастливки! Но не забравяйте съвета от панталоните-винаги с ниска талия.

Палта/Сака: Саката може да са от всякакъв тип. Правите до ханша подчерват силуета. Тясно скроените около талията придават по-женствен вид, но само ако са с обем в раменете. Тези с колан или връзка под бюста са за предпочитане. Единствено силно впитите сака и палта трябва да се избягват-подчертават слабо изразената талия. Палтата могат да бъдат с леки подплънки, дължината-всякаква.

Допълнителен съвет: В случай, че решите да ползвате колан на талията, изберете тесен или такъв със средна широчина. Прекалено обемните само ще изобличат недостатъците ви повече. Възможни са за носене само при спазване на златното правило за банановите момиче-с ниска талия или на ханша.

Известни личности: Гуинет Полтроу, Тилда Суитън, Камерън Диаз, Никол Кидман.

Гуинет Полтроу

Тилда Суитън

Камерън Диаз

Никол Кидман

Забележки: Добре е да се отбележи, че това са общи препоръки. Като при всички тях, изключения също присъстват. На много жени тип молив им отива по-мъжкия стил, без да се притесняват от недостатъците си. Статията има препоръчителна насока. Най-важното правило е, независимо от структурата, да се чувствате удобно в собствено си тяло. И най-хубавите дрехи си остават дрехи, без нужните самоувереност и чувство на себекомфорт.