Лятото е сезонът, в който се събират компании на открито. Изненадай твоите приятели с тази рецепта за домашно направени шишчета с екзотичен вкус на кокос.

Необходими продукти:

900 грама – 1 кг пилешки гърди
1/3 чаша кокосово мляко
¾ чаена чаша соев сос
¼ чаена чаша мед
4 скилидки чесън, пресовани
2 чаени лъжици джинджифил
1-2 чаени лъжици черен пипер
манго или ананас(по избор)
зелени чушки
сока на 2 лимона

Начин на приготвяне:

Първоначално направи дресинга в голяма дълбока купа – смеси всички продукти, без пилешките гърди. Остави месото да престои известно време в маринатата – за около час или дори за през нощта. Нарежи пилешките гърди на дребно – като за шишчета. Нареди шишчетата, като можеш да редуваш месото с парченца ананас или манго.

Повече по темата четете тук: Суперсвежо: Студен чай с мед и босилек