Продукти:
2-3 краставици
5-6 чери-домата
3-4 листа маруля
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжица оцет
1 чаена лъжица горчица
сол на вкус
Приготвяне:
Нарежете краставиците на полукръгчета, а чери-доматите – на четвъртинки. Накъсайте марулята на достатъчно малки парчета.
Пригответе дресинга, като разбиете заедно олиото, оцета и горчицата. Подправете със сол на вкус.
Четете още: Забулени яйца с песто и авокадо
Изсипете салатата в чиния и я залейте с дресинга непосредствено преди сервиране. Ако я подправите по-рано, зеленчуците ще „повехнат“. Свежестта на краставицата и марулята се съчетава отлично с пикантността на горчицата.
Това е отлична гарнитура за печено пилешко.