Мазната и месеста риба като сьомгата идеално си пасва с пикантни подправки. Убедете се сами като приготвите това вдъхновено от Индия ястие.

Необходими продукти:

2 парчета филе от сьомга - без кожа
2 с. л. кисело мляко
2 ч. л. Мадрас къри на прах
10 броя чери доматки, нарязани наполовина
1 глава лук, тънко нарязан
сок от половин лимон
100 грама спанак, варен в малко масло
малка шепа листа мента

Начин на приготвяне:

1. Поставете сьомгата в плитка тавичка. Смесете млякото и подправките. Изсипете получената смес върху рибата и оставете да постои 10-15 минути.

2. Поставете доматките, лука и лимоновия сок да покиснат заедно в купичка, за да се овкусят.

3. Печете рибата на силна фурна за около 5-7 минути - колкото да се свари.

4. Поставете спанака в две чинии и сложете рибата отгоре. Сложете от овкусените доматки и разпръснете няколко листенца мента.