Необходими продукти:

4 х 200 г филе от сьомга
2 с. л. каперси
20 г сушени домати
шепа пресен магданоз
175 г сирене Маскарпоне
40 г брашно
20 г краве масло
настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1/2 лимон
сол
смлян черен пипер
зехтин
резени лимон

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 220 С. Каперсите, доматите и магданозът се накълцват на дребно, след което се смесват в малка купа заедно със сиренето.

В друга малка купа се стриват с пръсти маслото и брашното, докато сместа заприлича на малки трохи. Подправя се на вкус и се прибавя настърганата лимонова кора.

Купата се покрива и се съхранява в хладилник преди употреба.

Филетата сьомга се нареждат в намаслена със зехтин огнеупорна тава.

Овкусяват се със сол и черен пипер, след което се поръсват с лимонов сок.

Всяко филе се намазва с предварително приготвената смес от сирене и се поръсва с маслените трохи.

Пече се на фурна 10 минути или докато трохите станат златисти и хрупкави.