Татуировката е основен елемент от съвременната култура, чрез който хора от различни възрасти засвидетелстват своята философия за живота чрез някоя сентенция или пък бележат значим момент от битието си с рисунка-символ.

Затова мастилените рисунки по тялото не са чужди на нито една социална група, като изключение не правят и богатите и известните дами от съвременния шоубизнес. Убедете се в това, като видите татуировките на едни от най-известните дами от света на киното, музиката и модата и тяхното значение:

А ти направи ли си метална татуировка?

Селена Гомес

Най-новата татуировка на поп певицата е надпис на арабски, гласящ: "Първо обичай себе си".

Майли Сайръс

Майли прави първия си татус на 17 години, като той представлява надписа "Just Breathe" - заглавието на известна песен на Pearl Jam. Татусът е в памет на нейна приятелка на име Ванеса, починала от белодробно заболяване, и двамата и дядовци, отишли си от рак на белия дроб.

"Татуировката ми напомня да не приемам нещата за даденост. Имам предвид дишането - това беше нещо, което никои от тях не можеше да прави, най-основното нещо на света. Направих татуси си под лявата гърда, близо до сърцето си, защото това е мястото, където те винаги ще бъдат", заяви певицата в интервю за Harper's Bazaar.

Дейвид с нов татус в чест на Харпър

Ема Стоун

За да отпразнува оздравяването на майка си от рак, Ема и майка й решават да си направят тауировка, вдъхновена от тяхна любима песен, а именно "Blackbird" на Beatles.

Интересно е, че татуировките на двете дами не просто са вдъхновени от песента на именитата група, но и дизайнът им е направен от самия Пол Маккартни.

Ема написала писмо до Пол, молейки го да нарисува птичи крачета и той веднага отговорил на писмото, пращайки й своята скица. "Татуировка по рисунка на самия Пол Маккартни. Не е ли невероятно лудо това? Той е добър човек", откровена е актрисата в скорошно интервю за Us Weekly.

Ванеса Хъджинс

Актрисата си прави първата татуировка на 22-годишна възраст - пеперуда от лявата част на врата.

"Беше набързо, в последната минута, но истината е, че съм я искала през целия си живот", разкрива Ванеса в шоуто на Дейвид Летерман.

"Пеперуда кацнала на корема на майка ми, седмица преди да се родя и по този начин съм получила името си, защото на латински Ванеса е името на определен вид пеперуда."

Звездите обожават: Временните татуси

Анджелина Джоли

Тялото на красивата актриса е обсипано с десетки татуировки, но несъмнено най-запомнящата се, а и най-умилителната е тази върху лявото й рамо. Тя представлява координатите на родните места на всичките й деца и тези на съпруга й Брад Пит.