Автор
Woman.bg

Тествано и одобрено: Трикове за красота от звездите

Когато говорим за известни красавици, непременно си представяме лицето на някоя наша звездна любимка, като редом до нейното изникват и силуетите на стилисти, гримьори, треньори...

Грижата за малките детайли сътворяват същинските шедьоври и тази максима важи не само в сферата на изкуството, но и в областта на женската хубост.

Никога не е излишно, нито пък късно да научите още един-два разкрасителни хитринки, които този път са почерпани директно от опита на звездите.

Някога да сте се питали каква е тайната за кадифена кожа като тази на моделите на Victoria’s Secret?

Докато качествената и редовна грижа за кожата с подходяща козметика е задължителна, към нея можем да прибавим и още нещо – морска сол.



Преди да третирате кожата с хидратиращи и омекотяващи лосиони си вземете солна вана. Разтворете във водата 2 ч.ч. морска сол и стойте вътре около 15 минути, докато тялото ви се отпусне, а кожата детоксикира.

С морска сол можете да си направите и страхотен скраб на тялото. Дори не е необходимо да замесвате специални мазила със зехтин, плодове, зеленчуци и пр. Просто намокрете кожата и отгоре с леки, кръговидни движения разнасяйте морската сол.

Ако идеята за козметични процедури с морска сол не са ви по вкуса, то можете да пробвате рецептата за красива кожа на Адриана Лима.

Тя използва кокосова вода, за да накара кожата си да заблести и хидратира възможно най-добре.



Дженифър Анистън ни допада най-вече с това, че винаги е държала на семплата и естествена красота.

Очите са основното оръжие, с което лицето й покорява. Анистън винаги има безупречни мигли и твърди, че не й трябва магия или удължители, за да постигне „уау” ефекта, а съмо и единствено правилно нанасяне на спиралата.



Колкото и странно да звучи, миглите ви могат да придобият божествен вид, ако нанасяте спиралата с малка плоска четка.

Резултатът се извити, плътни и естествено изглеждащи ресници.



Изборът на подходяща четка, гъбичка или апликатор винаги правят чудеса!

Пореден пример за това е актрисата Дженифър Гарнър, чийто нежни, румени скули са се превърнали в нейна запазена марка.

За да се създаде илюзията за по-високи и добре оформени скули е използван розов руж, нанесен лекичко върху изпъкналата част на бузките (тя се очертава най-ясно когато се усмихнете).



Винаги използвайте дебела и гъста четка, с която да нанасяте руж или перли. С нея натуралния ефект е сигурен – много мек цвят, разнесен равномерно.



Един от големите въпроси, свързан с красотата на звездите, засяга косите им. Как е възможно след толкова много третиране те да изглеждат блестящи, гъсти и меки?

Отговорът на този въпрос се крие в една специална техника за заздравяване на косата – Бразилска изправяща косата терапия с кератин.



За разлика от повечето начини за изправяне на косата, тази терапия с кератин нанася най-малко вреда на косата. Косъма не се цепи разслоява, което й придава невероятен блясък.

Ако къдрици като тези на Кейт Босуорт изглеждат почти непостижими за дами с тънки коси, то вероятно се доверявате на погрешна стратегия за оформяне на прическата.



Нужен ви е обем, което от само себе си ограничава до минимум използването на тежки балсами и мусове. Косата трябва да бъде мека е лека! Нанесете не много голямо количество лак за коса придаващ обем в корените. Изсушете със сешоар – струята трябва да духа в посока срещу растежа на косъма. Най-сигурно е да наведете косата надолу и така да я изсушите.

След това навийте няколко кичура на ролки или използвайте маша. Напръскайте леко с лак за коса, оформете къдриците и сте готови.