Автор
Woman.bg

Тежах 117 кг, а сега участвам в бодибилдинг състезания

"Винаги съм имала проблеми с теглото, но когато забременях (на 19 години) качих 35 кг, които така и не успях да сваля, след като родих.

Не исках и да чувам за къси панталонки или за стегнати потници. Мразех тялото си и начина, по който то ме караше да се чувствам.

През следващите 10 години проблемите в работата, които ме държаха в постоянен стрес, втората ми бременност и неразбирателството с мъжа ми, доведоха до още по-голямо увеличаване на теглото.

Години наред чувствах постоянна умора и в един момент вече не издържах. Отидох на лекар, заради проблеми с бъбреците и пикочния си мехур.

Тогава специалистите ми казаха, че имам диабет, който ще скъси живота ми с години, а бях едва на 29 години и освен това вече бях родила две деца, които имаха нужда от мен. Трябваше да постъпя като отговорна майка и да се взема в ръце. Беше очевидно, че е време за промяна.

Започнах да правя дълги разходки в квартала всеки ден и си изтеглих приложение на телефона, което засичаше колко калории изгарям.

Разбира се, промених и начина си на хранене. Първото нещо, което премахнах от менюто си беше содата. Ядях и в заведенията за бързо хранене със синовете си, но избирах възможно най-безвредните храни (например сандвичи с пилешко на грил). Когато редуцирах част от теглото си, се фокусирах над тренировките и ядях само здравословна храна. Много обичам риба, консумирам я често. Никога не съм харесвала зеленчуците и сега също не ги ям, но за сметка на това обожавам цвеклото, а то е много полезно.

За мен физическото натоварване беше повече от нужно. Започнах да тренирам сама вкъщи, изпълнявайки упражненията от 20-минутното DVD на Джилиан Мичел. Първоначално не можех да издържа повече от три минути, но бях много упорита и с течение на времето успях да изпълня всички упражнения и го правех с удоволствие. След като усвоих цялото DVD и вече не усещах претоварване, минах на по-тежък фитнес режим. По този начин за пет месеца отслабнах с 15кг. Не спирах да тренирам всеки ден до месец април 2014 година. До тогава вече бях свалила цели 50кг. Започнах да посещавам тренировки при фитнес модела Ашли Хорнър. Спомням си, че когато я видях за първи път, си казах: "Колко е силна и красива! Искам да съм като нея!"

Тогава се запалих по бодибилдинга и реших, че искам да участвам в състезание. Фокусирах се над натрупването на мускулна маса, защото вече бях отслабнала достатъчно.

В началото ми беше много трудно, тъй като не знаех какво точно трябва да ям и как да изпълнявам правилно упражненията за вдигане на тежести. Обърнах се към различни треньори за съвет как да се храня и какви упражнения да правя. Така срещнах и сегашния си приятел.

Първите няколко месеца, в които променях начина си на живот бяха стресиращи за тялото ми. Дадох си сметка, че яденето на некачествена храна, ме кара да се чувствам зле и постоянно уморена. Определено не беше лесно, но нямах право да се откажа. Трябваше да съм във форма и да съм здрава, заради децата си. Те бяха единственият ми стимул.

След като научих повече за правилното хранене и подходящия за мен фитнес режим, започнах да се подготвям за първото си бодибилдинг състезание. Подготовката включваше силнонатоварващи упражнения и повишено внимание върху храната, която консумирах. Когато денят на състезанието дойде, не можех да повярвам колко дълъг път съм изминала. Стоях пред толкова много хора по бански, а до съвсем скоро дори не можех да си помисля да обуя къси панталонки. Самочувствието ми се промени напълно, бях толкова вдъхновена и щастлива. Реших да продължа да се явявам на бодибилдинг състезания.

Преди имах силни болки в коленете, когато трябваше да стана от леглото, а сега с лекота вървя по 5км всеки ден и обожавам да тичам с моите момчета в парка. Щастлива съм, че мога да помогна на синовете си да живеят здравословно. Те тренират заедно с мен и тримата спазваме хранителен режим.

Рецептата за успех е да се обградите с хора, които вярват във вас и с които споделяте едни и същи цели. Ще ви бъде много трудно да живеете здравословно, ако приятелите ви постоянно искат да пиете алкохол и да празнувате до зори. Контактувайте с хора, от които има какво да научите и които ще ви отведат на правилното място, както направих аз и срещнах любимия си треньор – Ашли Хорнър. Тя беше моят идол и моето вдъхновение през последните години. Освен това срещнах и сегашния си приятел, който също е треньор и с когото съм толкова щастлива."

muscleandfitness.com, ashleyhorner.wordpress.com, pumpmuscles.ru, womenshealthmag.com

Последно от woman.bg