Автор
Woman.bg

Той я наричеше "дебела крава", тя отслабна и го заряза

Какво е необходимо, за да свалиш цели 66 килограма? Стриктна диета, тренировки и... един съпруг, наричащ те дебела крава.

Или поне това е необходимо на 35-ходишната Джен Мелор, за да отслабне драстично. Когато младата британка взима решението да промени из основи живота си, тя тежи впечатляващите 142 килограма и носи дрехи 30 размер. Към днешна дата е 76 килограма и носи 8-и размер.

Джен признава, че от ранна детска възраст се бори с килограмите, но положението излиза от контрол, когато на 24-години ражда сина си – момченце болно от аутизъм, за което трябва да се грижи сама.

Джен си спомня, че по онова време е изпитвала голям стрес и напрежение от факта, че е самотна майка, а успокоение е намирала във вечерите на дивана с мазна храна и изобилие от газирани напитка. Така само за две години тя достига до умопомрачителните 142 килограма.

През 2006 Джен среща Анди Мелор и споделя, че когато за първи път си е говорила с него е решила, че е намерила мъжа на живота си.

"Не изглеждаше той да се интересува от килограмите ми и постоянно ми повтаряше, че ме обича такава, каквато съм."

Шест месеца след запознанството им Анди се мести при Джен, а през 2011 година двамата сключват брак и дамата си спомня, колко е била щастлива, че е свалила няколко килограма и е успяла да се вмъкне в булчинска рокля 28-и размер.

Джен и Анди на сватбата им

"Първите няколко месеца бях много щастливи за нашето малко семейство, но постепенно нещата започнаха да се променят и Анди започна да ме залива с язвителни забележки за тялото ми."

"Казваше ми неща като: "Преди да го купиш се убеди, че този часовник ще ти стане на дебелата китка и няма да се счупи в опит да си го сложиш". Тези коментари много ме потискаха, единственият лъч светлина, борещ депресията ми беше... храната. Нощ след нощ Анди ме караше да спя на дивана, защото съм взимала прекалено голяма част от леглото."

Това кара Джен да вземе решение да промени живота си. През януари 2014 тя се записва на курс за отслабване, който не просто помага на хората да се сбогуват с излишните килограми, но и да се преборят с причините, каращи ги да ядат много.

След четири месеца здравословно хранене брюнетката отслабва с 28 килограма, но признава, че това не отказва Анди от заядливото отношение към нея.

"Веднъж той ми каза: "Какво отслабване, нищо не забелязвам, сигурно си ги свалила тези килограми от глезените си, защото нищо не си личи". Когато му признах, че това държание ме наранява, той отвърна: "Всичко е в главата ти, дебела краво". Това беше моментът, в който чашата преля. Казах му, че съм до тук и искам да се разделим."

Няколко месеца след като се разделят, по време на едно от посещенията си на курса за отслабване, Джен се запознава с държавния служител Стюарт Игълшол и двамата започват да излизат. Дамата признава, че Стюарт ѝ е голяма опора, много я подкрепя в начинанието ѝ да отслабне и знае какво да ѝ каже, за да ѝ вдъхне увереност и сили, защото той самият е свалил 143 килограма през последната година.

Към днешна дата Джен разкрива, че е невероятно щастлива. В лицето на Стюарт има мъж, когото я обича и когото тя обича, освен това той е идеален баща на 11-годишния ѝ син и двамата с детето се разбират перфектно. Не на последно място - тя е успяла да се превърне в жената, която винаги е искала да бъде - самоуверена и в мир със себе си, истинска дама, която може да си позволи да носи мини рокли, а не раздърпани дънки и широки тениски за 10 долара.

Стюарт и Джен сега

Стюарт преди години