Автор
Woman.bg

Топ 7 на най-необходимите елементи от женския гардероб

Жената и пазаруването са неразделни понятия. Мъжете дори смятат за стереотип, че присъствието на нежния пол вкъщи върви в комплект с цял гардероб, пълен с дрехи, обувки и аксесоари. И донякъде са прави. В тази статия обаче ще опишем 7 задължителни елемента от дамския стайлинг.

На първо място разбира се е малката черна рокля. Тя е универсална - може да се носи на делови срещи, на пикник с приятели и на весело парти в нощен клуб. За нея няма ограничения! Не можем да не споменем легендарната Коко Шанел, според която тази рокля трябва да стои в основата на гардероба на всяка жена.

Нейно величество малката черна рокля

На второ място - блузи и ризи в бяло или бежово. Такава универсална дреха ще отива на всяка една жена, независимо от възрастта и фигурата. По-младите красавици могат да наблегнат на прозрачните и полупрозрачни блузи, а по-зрелите - на копринените и памучни ризи.

8 важни модни покупки за лято 2015

Трето - полата, стилната дреха, която да подчертае ефектно талията. Тя визуално издължава силуета и го прави по-строен. Ако все пак се страхувате, че прилепнала пола няма да ви отива, изберете такава разширяваща се надолу. Като цяло полите стоят отлично както в комбинация с блуза, така и с тениска или жилетки. С такава дреха няма нужда да се притеснявате за външния си вид!

Уникалните обувки с характер на Jimmy Choo

Четвъртият задължителен атрибут са дънките - тази така универсална дреха. Те са удобни и подходящи както за младо момиче, така и за жена в напреднала възраст.

Но при покупката на чифт дънки е много важно да обърнете внимание на кройката, защото панталоните от деним могат да коригират фигурата ви или пък да изтъкнат най-лошите й страни. И един съвет за по-пълничките дами - вземете си прави или разширяващи се надолу дънки, те ще ви стоят най-добре!

Модните инвестиции на всяка жена – във всяка възраст!

Петият елемент от основния женски гардероб е сакото. Това е важен елемент от гардероба на всяко градско момиче, който може да се впише в деловия стил в комбинация с риза и пола, да разнообрази ежедневния ви образ с обувки на висок ток и дънки или да ви направи по-стилна при най-обикновена разходка по улиците. Незаменима и много удобна дреха!

Шесто - обувките. Обувките на висок ток ще сбъднат мечтата ви - краката ви ще изглеждат по-дълги и по-стройни. Най-добре е да имате два чифта дамски обувки - ежедневни с ток от 4 до 6 см. и "парадни" с висок тънък ток. Също така е уместно да разполагате с елегантни "балетни" пантофки без ток. Те могат да се комбинират с casual-тоалети, с вечерно облекло и с много други дрехи! Освен това пантофките се носят леко и приятно, без неудобство и натоварване на стъпалото.

Белите обувки: Абсолютния хит за сезона

И за финал - черешката на тортата в дамския стайлинг - чантата. От край време се носят легенди и вицове за вместителността на този аксесоар. Можете да избирате от огромен асортимент чанти, всичко зависи от вас. Малка елегантна чантичка-бижу, голяма чанта "за студентка", делова бизнес-чанта за документи... При избора на чанта се ръководете само от няколко критерия - предназначението й, цвета й и т.нар. "технически характеристики". Не забравяйте обаче, че ако имате няколко чанти, ще имате повече възможности за създаване на различен имидж!

Моделите чанти на лято 2015!