Петра Немцова и Симон Алтии

Само за части от секундата мечтана ваканция се превръща в кошмар за модела Петра Немцова и приятеля ѝ – известният фотограф Симон Алтии. Годината е 2004-а, красавицата е на 25, а любимият ѝ на 33, двамата са лудо влюбени и се наслаждават на романтична почивка в Тайланд, докато приказката им не е разбита на пух и прах.

Една нощ докато Петра и Симон спокойно спят в луксозното си бунгало на плажа, то е отнесено от цунами и чешкият модел се озовава в океана. Петра успява да се задържи на повърхността с плуване и да се добере до върха на една палма/ от която наблюдава носещите се тела на загинали под себе си.

Моделът е спасен след цели осем часа, но уви Саймън няма същия късмет и е един от стотиците хиляди души, които изгубват живота си вследствие на природното бедствие.



Елизабет Тейлър и Майк Тод

Бракът на Елизабет Тейлър с продуцента Майк Тод, който е цели 23 години по-възрастен от нея, е единственият за актрисата, който не завършва с развод. Това за съжаление не значи, че двамата са живели щастливо заедно до старините си.

Напук на зложелателите и ежедневните клюки по техен адрес, Елизабет и Майк са лудо влюбени и доказателството за любовта им се появява на бял свят само шест месеца, след като двамата се венчават.

Елизабет ражда момиченце от Тод и точно когато си мисли, че е най-голямата късметлийка на света, подреденият ѝ свят се разбива на пух и прах – любимият ѝ загива, след като частният му самолет Щастливата Лиз се разбива.

Актрисата е съсипана и въпреки че се жени още пет пъти и има цели 8 брака, в последните години от живота си споделя, че е имала само две любови– Майк Тод и Ричард Бъртан.

Карол Ломбард и Кларк Гейбъл

Златното момиче на Холивуд Карол Ломбард среща мъжа на живота си - един от най-желаните и сексапилни актьор по онова време – Кларк Гейбъл, на снимачната площадка на лентата No Man of Her Own през 1932-а.

Въпреки че химията между двамата е видима за всички, още по време на снимките на общия им филм, те официално започват да излизат чак седем години по-късно, след като Гейбъл се развежда с жена си.

Карол и Кларк бързо се превръщат в златната двойка на Холивуд – красиви, млади и лудо влюбени един в друг. Те не се притесняват да демонстрират чувствата си, особено Гейбъл, който засипва Ломбард със скъпи и ексцентрични подаръци.

Животът им е толкова идиличен, че изглежда като излязъл от любовните филми с тяхно участие, до един ден, когато самолетът, в който Карол лети се разбива. Кларк никога не преодолява загубата и продължава да носи актрисата в сърцето си й след смъртта й. Любовта му към нея е толкова голяма и толкова осезаема за всички около него, че когато умира на 61-годишна възраст петата му съпруга се съобразява с молбата му и го погребва до Карол.

Наташа Ричърдсън и Лийм Нийсън

Американският актьор Лиам Нийсън и британската му колежка и съпруга Наташа Ричърдсън точно са отпразнували нещо, което е истинска находка в Холивуд – 15 годишен брак, когато подреденият им свят се сгромолясва.

Звездите са на ски почивка, по време която Наташа взима ски урок. Красавицата пада на пистата и удря главата си, но не се притеснява тъй като решава, че е претърпяла лек инцидент. Два дни по-късно обаче тя почива вследствие на епидурален хематом.

Лиъм тежко преживява загубата и години след инцидента призна в интервю, че когато е в нюйоркския им дом и чуе, че врата се отваря в първите секунди все още си мисли, че ще чуе гласа на Наташа.