Лиа Т. е известна фигура в света на модата, но наскоро отбеляза дебютното си участие в дефилето на бразилската Седмица на модата.

Бразилката Лиа Т., която доскоро се казваше Леонардо, продължава да се катери към върха на модния Олимп. Тя демонстрира дрехи на различни марки, но най-впечатляващо за публиката беше ревюто на известния дизайнер Alexander Hеrchcovich.

Лиа вече отдавна е свикнала с всеобщото внимание към персоната си – тя нито крие, нито се срамува от факта, че е била мъж преди.

Музата на модна къща Givenchy е живото доказателство за това, че най-важното не са външните ни данни, а как се отнасяме към тях и как ги представяме. “Тя просто излъчва женственост – безумно крехка, възпитана и аристократична е. Тя е част от семейството ни”, казва креативният директор на Givenchy Рикардо Тиши.

Андрогенността на Леа се превръща в моден акцент, необичаен пи-ар ход. Досега Лиа работеше като фотомодел, снимките й винаги се отличаваха с провокативността си. Работата е там, че трансформацията на мъжа в жена все още не е приключила. “Момичето” вече е преминало хормонален курс за лечение, но операцията за смяна на пола все още предстои. На снимките, направени за френското списание Vogue се виждат отчетливо признаците и на двата пола.


Редакторката на списание LOVE забелязала Лиа край басейна на един хотел. “Първо не можах да разбера от кой пол е. Беше с бански на Givenchy и изглеждаше страхотно”, споделя Кейт Гранд, която поканила Леонардо да позира за корицата на изданието. В резултат на това се появява снимката, на която Лиа Т. се целува с Кейт Мос. Следват фотосесия и интервю за италианския Vanity Fair…

Сега Лиа излезе за пръв път на подиума на висшата мода в Сан Пауло. И с нищо не отстъпваше на другите манекенки. Радваме се за “момичето” и му пожелаваме много победи на модната сцена. Ще следим кариерата на Лиа, най-малкото защото ни е любопитно дали тя някой ден ще зареже модата и наистина ще започне да учи ветеринарна медицина (покровителят й Рикардо Тиши е споменавал за това нейно желание).