Според едни светът се върти около парите, според други около секса, а според трети – около любовта.

Но всъщност основна движеща сила най-често е страхът. Страхът е първичен човешки инстинкт, необходим за оцеляването. Който казва, че никога не се страхува, просто лъже. Страхът показва наличие на будна мисъл, а както знаете „мисля“ е равно на „съществувам“. Така че нека помислим рационално – трябва ли да се страхувате от „бившата“ на вашия партньор? Все пак жената не престава да бъде жена, когато премине в категория „бивша“. А вие сигурно си имате едно наум за другите жени? Или не? Имате пълно доверие на мъжа си и окото хич не ви трепва, когато той поглежда друга? Едва ли... А ако си мислите, че това не е страх, а ревност, пак сте в грешка. Ревността е именно страх от това да загубите любимия си, да останете сами.

„Бивши“ няма...

Няма „бивши“ и „не бивши“. Има цял един свят от жени, който заобикаля партньора ви, хвърля му предизвикателни погледи, привлича вниманието с къси поли и дълбоки деколтета и замъглява мъжкия разсъдък с аромати на парфюм и страст. Живеем в жесток и несправедлив свят – свят на хищни ловуващи самки, в който няма понятия като „съвест", „женска солидарност“ и „приятелство“. Мислите си, че вече сте завоювали сърцето на любимия и можете да се отпуснете спокойно... Бъдете нащрек! Само за секунда невнимание можете и вие да се превърнете в „бивша“. И пак ще ви очаква продължително търсене на „дивеч“, организиране на „засади“ по клубовете, нанасяне на „камуфлаж“ на лицето, досадни пропуски и разочарования и много редки трофеи. Някои продължават упорито да търсят „прясна плячка“, а други решават да си потърсят по-лесна жертва и се обръщат към миналото. А тоест натам, където в момента се намира партньорът ви.

„Бившата“ има много предимства в лова, в сравнение с останалите жени. Тя познава партньора ви като петте си пръста – къде обитава, кога се храни и с какво, кога са периодите му на сексуална активност и на зимен сън, какви са неговите навици, слабости и ерогенни зони. Разполагайки с този арсенал от знания, една достатъчно умна жена ще „улови плячката“ от първия път. Мъжът дори няма да се усети, а когато се усети, вече ще е късно. Защото вие вече ще знаете! От кого ли? От същата „бивша“ разбира се. Тя като един истински ловджия няма да пропусне да ви се похвали с уменията и улова си...

Причините за това могат да са различни. Първо, възможно е този мъж да е любимият и съответно единствен обект на лова й, всички други я интересуват слабо или хич не я вълнуват. Съобщавайки ви за поредната си победа, тя ви осведомява, че каквото и да правите, този трофей си е неин.



Второ – елементарното чувство за завист – все пак някаква новопоявила се й е отнела плячката и сега е доволна и щастлива. Няма пък! Играта все още не е приключила! И трето – възможно е в живота й да е настъпил „мъртъв сезон“. И за да не остане с празни ръце, тя просто поразява вашия партньор, без дори да го желае особено. Ей така, за поддържане на формата. Има и много други причини, но като цяло една жена няма нужда от твърде основателни причини, за да завоюва поредния мъж, дори ако е побеждавала на този „фронт" и преди.



„Бившите“ от мъжка гледна точка

Все още ли не ви е страх? А трябва. Досега гледахме на въпроса само от женска гледна точка. Сега нека погледнем от мъжката. Дълбоко в себе си и съвсем неволно партньорът ви неизбежно ви сравнява със своята „бивша“. Да, в началния етап, когато негативните емоции от раздялата все още са пресни, вие сте неговата фаворитка. Но с времето лошите спомени избледняват и остават основно положителните моменти. Тогава идват размислите: „Не че беше по-добра в леглото, но беше добра. А и знаеше как да ми изпържи яйцата, точно както ги искам. И сама си изнасяше боклука и белеше картофите. И формите й са малко по-закръглени, с по-големи гърди... или по-малки? Ама че работа, забравил съм. Но беше приятно... Нали затова бяхме заедно! А дали да не си ги припомня тези моменти на практика? Нея няма нужда да я „свалям“, мога просто да я попитам човешки...“. Това е големият ужас, истинският женски кошмар.

Чакайте, нали не хукнахте да купувате нашийник, белезници и камшик? Е, могат и да ви бъдат от полза. Но преди да се опитвате да оковете и подчините мъжа си, пробвайте първо да приложите въпросните атрибути в леглото. Така може бързо да забрави за бившата си, а и за другите жени. Поне за известно време...

Имали ли сте проблеми с бившата на вашия любим?