Лакирането, като всяко друго занимание, си има своите тънкости. По-добре се запознайте с тях, усвоете ги и приложете знанията си на практика. Така маникюрът ви ще бъде съвършен.

Хидратирайте кожичките около ноктите със специално масло. С негова помощ по-лесно ще ги избутвате навътре.

Изпилете ноктите. Опитайте се да им придадете формата, която има основата им. Така пръстите ви ще изглеждат по-тънки и дълги.

Можете да ги направите и с квадратна форма. Само имайте предвид, че с нея ръцете на повечето дами изглеждат по-пухкави.

Махнете петната от ноктите си. Случва се пръстите ви да се оцветят от никотин, плодове или тъмен лак. Спокойно. Вземете една четка за зъби. Сложете паста и търкайте. Всички петна би трябвало да изчезнат.

Почистете ноктите с лакочистител. Така ако по тях е останал крем за ръце, балсам за устни или масло за кожички, ще ги изчистите и нищо няма да пречи на лака да се закрепи добре за нокътната плочка. За целта най-добре е да използвате гъбичка за грим. Памукът става на топчета и по ноктите ви остават власинки.

Когато нанасяте лака, уверете се, че той покрива и най-горния преден ръб на ноктите ви. Така ще по-трудно ще се олющи.

Ако размажете лака, докато още не е изсъхнал, натопете пръста си в лакочистител и го минете още веднъж. Стойте кротко около 10 минути, докато лакът се стегне. След това вече можете да пипате и държите различни предмети, но внимавайте. Истината е, че му е необходим около час, за да изсъхне напълно.

По-добре е да нанесете два тънки слоя лак отколкото един дебел. Ще изсъхнат по-бързо и ще се запазят по-дълго време.

Ако ще се срещате с приятели, ще се вихрите в бар или пък отивате на ваканция, сега е моментът да подготвите перфектния си маникюр.

Даваме ви няколко идеи за лак в така популярните тази пролет пастелни тонове.

Съвет: Забравете за ярките цветове, когато отивате на интервю за работа или на делова среща. Те привличат вниманието на хората върху ръцете ви, разсейват ги и ги притесняват. Изберете лак с прозрачна текстура, в бледорозови или бежови нюанси или си направете френски маникюр.