Обикновено се смята, че небрежните и сякаш разпилени прически са всъщност най-трудни за постигане. И това твърдение със сигурност не е лишено от достоверност.

Но пък има и едно неписано правило, според което колкото „по-набързо” и със замах се прави една прическа, толкова по-естествено красива и очарователна е тя.

Доказателство за това са прическите, показани от сп.Vs, които са дело на гуруто Моника Гинголд.

Една вдъхновяваща фотосесия, която налага идеята за лятното момиче, потънало в нежна омая на слънцето и живите цветове в косите.

Тези прически са много подходящи за дами с овални лица, които се характеризират с най-широка част при бузите, като много плавно и последователно се стеснява контура към челото и брадичката в завършен мек овал.

Хората с овални лица са привилегировани в избора на прически. На тях почти всяка форма и дължина на косата им отива.

Все пак, нека кажем, че овалното лице е красиво, но малко неутрално. Въздействието му може да се подсили с помощта на бретон над веждите, който да фиксира акцент към очите и да омекоти овала или с къс бретон, който придава закачлив вид.

Прическите са много подходящи и за ъгловати лица, при които ширината на контура е почти еднаква навсякъде (при челото, скулите, брадичката). Подходящи са прически с къдрици, които ефирно обграждат лицето.

Формата зрително трябва да удължава лицето, с помощта на обем около скулите и в горната част. Асиметричните форми могат оптически да променят строгите контури на лицето.