Тези сладки са здравословни, вкусни и сурови. Могат да се приготвят за отрицателно време, без нужда от бъркане на тесто и печене, но задължително с много, много любов!


Необходими продукти:


1/3 ч.ч. овесени ядки
1/3 ч.ч. бадеми
½ ч.л. ванилия на прах
1 с.л. настърган джинджифил
1 с.л. мед

За топинга:
1 с.л. какаово масло
2 с.л. сок от цвекло
1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

За да направите сладките, смелете овесените ядки и бадемите с ванилията и настъргания джинджифил на гъста паста. Използвайте за целта мощен бледер (ако нямате надежден блендер, то заменете овесените ядки с овесено брашно, а суровите бадеми с бадемово масло). Добавете меда накрая.

Полученото сурово тесто разстелете върху хартия за печене. С формички за сладки изрежете сърчица. Наредете ги в тавичка, която също е покрита с хартия за печене, и ги сложете да стягат във фризера.

За розовия топинг разтопете какаовото масло и добавете към него останалите продукти. Разбъркайте добре с телена лъжица.

Тохнете сладките в розовия топинг и отново ги върнете във фризера за около 5-10 минутки. Повторете процедурата.

Приятно похапване, дами, и не забравяйте, че всяка закуска е по-вкусна с чай от Ahmad Tea. Затова ви предлагаме да комбинирате сладките с черен чай "Английска закуска", включващ смес от индийски, кенийски и цейлонски чай.