Един от основните вселенски въпроси, които терзаят умовете на по-задълбочените души, е следният: Съществува ли човек, който е предопределен да бъде наш единствен спътник тук на Земята?

И отговорът е: Да, вселената наистина има предначертан план за това кой да бъде нашият партньор на тази планета. Колкото и отнесена да ви се струва тази теория на пръв прочит, истината е, че почти няма човек в обкръжението ни, който да е случаен.

Всяко взаимодействие с друг индивид е строго подчинено на определени вселенски закони. А човекът, с когото създавате семейство, е от първостепенно значение. Затова е толкова важно при избора на партньор да се оставите вътрешното чувство да ви води. Не се опитвайте да го разберете или да го обясните логично, просто го следвайте и то ще начертае пътя ви.

Много често обаче, водени от страхове, които се коренят в неправилните модели на поведение от нашето детство, ние се вкопчваме в погрешните хора и сме склонни да поддържаме безплодни отношения, които не само не водят към прогрес, но видимо ни дърпат назад. И така, ние, оставаме привързани като с невидими нишки към погрешните хора, подтикнати от чувство за дълг или друга притегателна сила.

Тъжната истина се крие в това, че по този начин се лишаваме от правото да бъдем с точния за нас човек. И не само това! Задейства се ефектът на доминото, тъй като този наш избор неминуемо влияе и върху съдбата на този, който е избран за нас. Защото и той няма да има възможността да ни срещне или да бъде заедно с нас по начина, по който е писано това да се случи. Не че всички тези прпоуснати моменти няма да ни научат на безценни уроци. Просто няма да е същото. Няма да сме изпълнили програмата, за която сме дошли и ще се наложи да пренесем същия този сюжет в следващ живот. Така удължаваме времето, за което душата ни извървява своя еволюционен път. Затова ако не бързате много, няма за какво да се притеснявате.



Щом четете тази статия обаче, ние вярваме, че сте, по-осъзнат и отворен към духовните светове, индивид и няма да пропуснете съобщенията, които ви изпраща вселената. Те са навсякъде около вас, само трябва да се научите да ги чувате и виждате. И да, ще бъде болезнен целият този процес по откъсване от човека, с който сте свикнали да бъдете, но трябва да си позволите да сте сами за известно време и да разберете какви са всъщност вашите дълбоки емоционални нужди и представи за щастлив съвместен живот.

Защото, съгласете се, повечето хора форимрат представите си за перфектно семейство на база това, което виждат по телевизията; съветите, които получават от роднини и приятели; изобщо един социално модулиран образ на съжителство. Възможно е той да резонира с търсенията на вашата душа, но представете си вариант, в който вие имате диаметрално различни духовни потребности.

Единственият съвет, който изглежда най-адекватно в този момент, е следният: Послушайте сърцето си! Да, знаем че звучи банално, но се опитайте наистина да останете насаме със себе си. Отделете си това време, купете си билет до някоя мечтана дестинация. Един билет! Откъснете се от средата, която влияе ежедневно върху вашите възприятия, и ще видите как отговорът, който търсите от години, е точно пред очите ви. Не се предавайте! За всеки има отреден човек, с когото да се чувства щастлив и пълноценен. За всеки!

Автор: Десислава Недева