Една от причините много къдрави дами да избягват късите подстрижки се крие в самата текстура на косите им, която ги кара да бухват, щръкват или както искате го наречете, създавайки неестетичен вид на „коса-каска“.

Предлагаме ви полезни съвети за поддръжка на точно такъв тип коса, която може да се похвали с естествени къдрици, но не и с подходящо поведение, когато е стилизирана в къса подстрижка.

Хидратирайте косата си

Косата бухва, когато сухата коса абсорбира влага от въздуха, като това може да се предотврати със кремообразен шампоан и маска. Нужно е единствено да отмиете добре продуктите, за да не изглежда замърсена и мазна.

Сушете правилно

За да запазите къдриците меки, нанесете стилизиращ лосион на влажна коса и оставете да изсъхне сама. Колкото повече пипате косата си и прокарвате пръсти през нея, толкова по- безформена и бухнала ще бъде тя.

За да загладите косата си докато я сушите, насочвайте сешоара по дължините, а не в корените.

Защитете косата си

Използвайте силиконови или кристални продукти за коса, но не нанасяйте прекалено много. Така, косата ви ще бъде добре защитена и бляскава.

Подхранвайте косата с масла

Пшеничните масла са едни от най- близките до естествените масла на скалпа. Нанасяйте ги на суха коса, със ръцете си и леко разтривайте, след това със широка четка разрешете добре косата, за да я подхраните цялостно.

Преди да измиете, оставете маслата да действат колкото е възможно по- дълго, поне 5- 10 мин.

Подстригвайте и боядисвайте косата си правилно

Избягвайте прекалено етажираните прически. Ако косата ви е къдрава или чуплива не е подходящо, да бъде филирана, защото така бухва още повече и е трудна за оформяне.

Изсветляването на основният ви цвят един- два тона, създава илюзията за повече плътност на косата.