Автор
Woman.bg

Вчера и днес: Най-секси ангелите на Victoria's Secret

През 2015-а се навършиха 20 години от началото на бляскавите ревюта на Victoria's Secret, представляващи естетическа наслада за очите, открояваща се с изящното дефилиране по подиума на едни от най-сексапилните дами на нашето съвремие – от Стефани Сиймор през Тайра Банкс до Адриана Лима, всичките облечени в ефектни дантелени произведения, дело на бранда.

Вдъхновени от юбилея на модното шоу ви предлагаме интересна селекция, в която може да видите как са изглеждали едни от най-знаменитите и изявени ангелчета на бранда - от първото си ревю и визиите, които са демонстрирали на последното шоу на Victoria's Secret, в което са участвали.

Стефани Сиймор

Започваме със Стефани Сиймор - жената, по която припадаше мъжката половина от човечеството десетилетия наред. Въпреки че към днешна дата е на 46 години, тя продължава да се снима за кампании и списания, демонстрирайки изящно и тонизирано тяло, с което не могат да се похвалят много от по-младите ѝ колежки.

Красавицата е родена през 1968 година и още на 14 започва да навлиза в модния бранш. Стефани бързо се прочува като един от най-добрите модели на бански в света и често краси страниците на Sports Illustrated. Десетки пъти е позирала и за модната библия Vogue.

През 90-те години на миналия век е и основен модел в каталозите на прохождащата тогава компания Victoria's Secret. Първото ревю на бранда, в което Стефани участва, е през 1995 година и дефилира за марката в продължение на пет години.

Красавицата е известна и с връзката си с вокалиста на Guns N’ Roses Аксел Роуз, с когото се разделя след бурен скандал.

Тайра Банкс

Тайра е родена през 1973 година в Калифорния и въпреки че като малка търпи множество подигравки заради външния си вид, на 17 вече е изваяла изящната си фигура и започва да навлиза в модния бранш. Началото за Тайра обаче е трудно и белязано от расова дискриминация. Често ѝ отказват ангажименти заради цвета на кожата, а множество агенции ѝ казват, че вече си имат чернокожо момиче и не търсят второ.

Тайра обаче не се отказва и само няколко месеца преди да навърши 18 години подписва договор с най-голямата агенция за модели с вета - Elite Model Management.

На 23 години Банкс става първата чернокожа жена в света появявала се на корицата на GQ и Sports Illustrated swimsuit edition. През този период започва работа за модния бранд Victoria's Secret и през 1997-а се появява на корицата на каталога на Victoria's Secret.