Трудно е за вярване, но за създаването на такъв обемен и ефектен грим ще ви трябват само два цвята сенки. Важното е само да са ярки и с оттенък металик!

Основната тайна на този грим са разбира се златистите сенки. По същия начин обаче можете да си направите грим със сребристи, виолетови и други цветове. Впрочем сенките металик ще бъдат особено актуални през идния пролетен сезон.

Най-добре е да използвате сенки с плътна, непрозрачна структура. Много фирми предлагат готови комплекти от контрастни сенки в една кутийка.

Време е за гримиране!

1. Започнете с основа за грим – старателно покрийте целия клепач. Ако не разполагате с такова средство, поне изравнете цвета на клепача с лек слой фон-дьо-тен.



2. Нанесете по цялата повърхност на горния клепач златисти сенки.



3. Време е за черните сенки, най-добре е да бъдат със златисти частици. Нанесете сенките по външния край на клепача във вид на обърната буква V.



4. Размажете внимателно, така че да не се забелязва отчетлива граница между двата цвята. Това най-лесно се прави с помощта на средноголяма кръгла четчица.



5. Очертайте долния клепач с мек черен молив от вътрешната и от външната страна.



6. Вземете плоска четчица (като за вежди) и със същите черни сенки подчертайте долния клепач, засилвайки акцента към външния ъгъл на окото.



7. Сега ще ви трябва хайлайтер – във вид на сенки или на течна емулсия в цвят, по-светъл от останалите използвани гримове по лицето ви. Т.е. не е нужно хайлайнерът да е бял – достатъчно ще е да е най-светлият телесен, който имате. Нанесете го с плоска четчица във вътрешните ъгли на очите (малко на горния клепач и малко на долния). При нужда размажете. За грим със сенки металик е добре да ползвате и перлен хайлайнер.



8. И последния щрих – нанесете два слоя черна спирала на миглите.



Готово! Пробвайте и вие, вече видяхте колко е лесно.