Всички диети изключват напълно приема на алкохолни напитки по време на хранителния режим.

Предлагаме ви една ефективна диета, която не само, че не забранява приема на алкохол, а и виното се явява неин основен компонент.

Диетата е много ефективна и ако се придържате стриктно към нея в рамките на 5 дни може да свалите до 5 килограма - разбира се при всеки човек резултата е строго индивидуален.

Подобно на редица други краткотрайни диети и винената диета налага някои строги ограничения:

- забранена е консумацията на въглехидрати - захар във всичките и форми (може да използвате заместители).

- не се позволява употребата на сол. Това ограничение спомага за изхвърлянето на излишните течности от тялото.

- чай (включително и зелен), кафе, натурални сокове и т.н. са напълно забранени.



Менюто на винената диета е еднакво за всичките дни през които трябва да се спазва и включва следните продукти:

Закуска: домат + 1 твърдо сварено яйце

Втора закуска: 1 ябълка (за предпочитане зелена).

Обяд: 200 грама обезмаслена извара и свежа краставица.

Вечеря: чаша червено вино (150-250 мл).

Интервалът между първата и втората закуска трябва да бъде 2 часа. Точно толкова време трябва да има и между втората закуска и обяда. Вечерята пък непременно е 3 часа след обяда.



Предимства на винената диета

Основният плюс на винената диета е способността да отслабнете бързо с 5 кг за кратък период от време - въпреки че част от теглото се губи, поради изхвърлянето на течности от организма (главно в първия ден на режима).

За второто предимство ни подсказва самото заглавие на диетата - употребата на вино не нарушава режима на хранене. Поради тази причина винената диета може да се спазва и по време на празници, за разлика от другите диети, които изключват напълно употребата на алкохол. Третият плюс е следствие на отказа на прием на сол - метаболизма се нормализира, организма се освобождава от шлаките и токсините. Четвъртото предимство е в резултат на консумацията на червено вино - в малки дози то оказва благоприятно въздействие върху кръвоносната и сърдечно-съдовата система.

Недостатъци на винената диета

Винената диета се характеризира с ниска обща калорийност в съчетание с алкохол (дори и в малки дози), което може да окаже неблагоприятно влияние върху общото здравословно състояние. За това препоръчително е преди започванете на режима да се консултирате с лекар.