Футуризмът е водеща тема в модата от 90-те години на миналия век.

Дизайнерите непрекъснато се заиграват с формите и конструкцията на дрехата, като някои от тях буквално се специализират в създаването на космически модели, разкриващи интересни проекции за бъдещето.

Тази година тенденциите ще предложат разнообразни 3D дизайни, издигащи футуристичната мода едно ниво над почти кичозните дрехи-оригами, които се опитаха да превземат стила на сезоните през 2008 година.



Необикновени апликации, визуални измами с графики, дигитални принтове и екстравагантни „продължения” на дрехите ще създават новата дамска визия.

Трендът за пролет-лято 2012 повелява наличие на достатъчно релеф, гънки и триизмерни форми. Всичко това с уговорката за запазване на минималистичността на моделите, защото всичко претруфено в този футуристичен стил има потенциала да изглежда анимационно.

Дизайнери като Christopher Kane, Burberry, Givenchy и Marc Jacobs се фокусират именно върху 3D детайлите на своите последни модели.

Какво всъщност са 3D дрехите?

Ако искате да експериментирате с този футуристичен, но невероятно елегантен в същото време стил заложете преди всичко на грандиозни форми и преувеличен релеф.

Добър вариант са рокли с изпъкнали джобове, драпирани поли, горнища с големи подплънки.