Връщане към минал живот. Търсене на отговори, свързани както с прераждането на душата, така и с живота, който живеем днес. Всичко това може да се случи посредством регресия.

Регресията е феномен - връщане в миналото. Дали си спомняте нещо, което се е случило преди 2-3 години, или възстановявате спомен от детството си или от минал живот - всичко това е форма на регресия.

Чрез регресия можем да освободим емоционалния заряд на дадено негативно или травматично преживяване. С това пътуване във времето могат да бъдат разкрити корените на актуални за настоящия ви живот тревожни ситуации, които се налага да преодолеете, за да продължите напред. По време на регресия човек често си припомня важни уроци от миналото, които са актуални за сегашния му живот.

Регресивната хипноза помага на човек да разбере и призванието си в настоящето.



Как работи?

Човек е така устроен, че когато нещо травмиращо и болезнено се случи, най-често се задейства защитен механизъм, който изтласква негативната емоция към несъзнаваната част от психиката и така човек потиска преживяването вътре в себе си. Проблемът с тази защитна стратегия е, че травмата не е излекувана, а само прикрита дълбоко вътре в нас, където тя продължава да съществува и да предизвиква дисхармонични емоции, мисли, състояния и модели на поведение.

Потиснати преживявания и травми, блокирани в подсъзнанието са честа причина за появата на симптоми като неудовлетворение, страх, тревожност, напрежение, негативни емоции (като срам или чувство на вина), вредни навици, разрушителни или негативни модели на поведение, зависимости, физически заболявания и хронични болки. С помощта на регресия може да се освободи източника на проблема.



Регресивната терапия (пътуването назад) позволява травми и негативни модели в психиката да бъдат освободени и транформирани. С помощта на регресия можем да освободим дълбоко потиснати преживявания, вътрешни конфликти, хронични болки и заболявания, повтарящи се модели в живота, нездравословни мисловни модели, ирационални страхове и фобии.

Някоя от вас подлагала ли се е на регресия?