Автор
Woman.bg

Всичко за диетата според кръвната група - V част

АБ е най-рядко срещаната кръвна група – открива се при по-малко от 5% от населението на планетата. Освен това, е и най-скоро откритата кръвна група - допреди 10-12 века тя не е съществувала.

Кръвна група АБ е резултат от смесването на групи А и Б, като това я прави и единствената, която не се появява като реакция на организма към промяната в околната среда.

Тя споделя едновременно и положителните, и отрицателните характеристики на кръвни група А и Б, което я прави по своему уникален хамелеон – в зависимост от обстоятелствата в нея могат да преобладават качества на всяка една от групите А и Б.

Според д-р Д’Адамо кръвна група АБ има ниската киселинност в стомаха (група А), но също така има добрата способност да се адаптира към консумация и преработка на месо (досущ като група Б).

Ниската киселинност обаче влияе върху метаболизма и излишъкът червено месо, което се консумира, се складира от организма като мазнина.

Влиянието на кръвна група Б при се изразява най-отчетливо при прием на леща, боб, елда царевица, пшеница и сусам, които също се натрупват като мазнини.

Хора с кръвна група АБ е добре да ограничават и най-добре напълно избягват алкохол и кофеин, особено, когато се намират в стресова ситуация.

За сметка на това е добре да се фокусират върху прием на храни като тофу, морски дарове, млечни продукти и зелени зеленчуци, особено ако искат да отслабнат.

„Избягвайте опушени или консервирани храни. Те причиняват рак на стомаха при хора с ниска киселинност в стомаха”, съветва още д-р Д’Адамо.

Добре е да се стремите да хапвате по малко, но често. Подобен начин на хранене ще помогне за доброто храносмилане, което е ваша „ахилесова пета”.

Освен червено месо не се препоръчва и чест прием и на пилешко и това ви е наследство от кръвна група Б. Но можете спокойно да доставите необходимия си животински протеин от пуешко месо, яйца и млечни продукти, както и различни видове морска храна. От последните избягвайте черупчестите, както писия и камбала.

Внимавайте с повечето ядки, но може да приемате малки количества фъстъци, орехи, бадеми, бразилски орех и кашу.

За източник на качествени въглехидрати може да се избира между овесени ядки, бял и кафяв ориз, но да се избягват големи количества пшеница, ръж и елда.

От плодовете и зеленчуците се опитайте да се въздържате от авокадо, чушки, репички, черни маслини, банани, манго, нар и портокали.