Необходими продукти:
500 гр. пресни ягоди
55 гр. фина захар
3 с.л. балсамов оцет
250 гр. сирене "маскарпоне"
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. ванилова есенция
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме ягодите на тънки ивички.
В купа разбъркваме ягодите, балсамовият оцет и захарта. Покриваме ги и ги поставяме в хладилник за 20 минути.
Междувременно в малка купа разбъркваме сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
Взимаме 4 чаши за сервиране. Слагаме малко от ягодовата смес, отгоре от маскарпонето, и така до върха на чашата.
По желание най-отгоре гарнираме с ягоди. Източник: kulinaria.bg
Последно от woman.bg