Необходими продукти:
 
 500 гр. пресни ягоди
 55 гр. фина захар
 3 с.л. балсамов оцет
 250 гр. сирене "маскарпоне"
 2 с.л. пудра захар
 1 ч.л. ванилова есенция
 
 Начин на приготвяне:
 
 Измиваме и нарязваме ягодите на тънки ивички.
 
 В купа разбъркваме ягодите, балсамовият оцет и захарта. Покриваме ги и ги поставяме в хладилник за 20 минути.
 
 Междувременно в малка купа разбъркваме сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
 
 Взимаме 4 чаши за сервиране. Слагаме малко от ягодовата смес, отгоре от маскарпонето, и така до върха на чашата.
 
 По желание най-отгоре гарнираме с ягоди. Източник: kulinaria.bg
Последно от woman.bg
)