За да поддържате жизнеността на вашето дете, осигурете му разнообразна закуска според вкуса и нуждите му, съветват от moetodete.bg.

Най-голям източник на витамини са пресните плодове и зеленчуци. Освен това те съдържат минерални соли, глициди, фруктоза и др., които повишават защитните сили на имунната система и прогонват умората.

Витамините А и В се отразяват добре на телесното състояние, а калцият е най-важният минерал за организма, който изгражда костите.

Какви са основните принципи, които трябва да спазваме в подготовката на детската закуска?

Плодовете и зеленчуците не се нуждаят от реклама. Детето трябва да изяжда по няколко плода и зеленчуци дневно, за да сте спокойни, че си набавя необходимите витамини и минерали. Сред особено полезните са ябълките, гроздето, лимоните, пиперките, зелето, карфиолът.

Контрол над сладкото! Всички деца обожават сладкото и могат да поглъщат почти неограничени количества вафли, бонбони и шоколади. Прекомерната употреба на захар води до пристрастяване и затова е много важно да ограничавате малчугана, когато видите, че прекалява. В това отношение натуралните шоколади, като премиум натурален шоколад Anidor, имат предимство, тъй като нивата на захар в тях са много по-ниски за разлика от тези в млечните шоколади.

Калцият - задължителен! Това е една от основните съставки, необходими на подрастващия, тъй като 95% от формирането на скелета става в юношеска възраст. Той се съдържа в млякото, млечните продукти, зелените листни зеленчуци, рибата и ядките. Заедно с калция върви витамин D, който спомага за усвояването му. В дневното меню на детето задължително трябва да има мляко и млечни продукти, ако искате да сте спокойни за правилното му развитие. Доказано е, че недостатъчният прием на тези съставки води до остеопороза и сърдечно-съдови заболявания в по-късна възраст.

Не разчитайте само на това, което малчуганът ще си купи, когато е на училище. Пригответе му от вкъщи сандвич с богата плънка от сирене, колбас и пресен зеленчук, за да сте сигурни, че е хапнал нещо полезно през деня.

И все пак, малчуганите заслужават по няколко вкусни парченца шоколад. Няколко блокчета шоколадово изкушение от Anidor с портокалов пълнеж са един прекрасен избор.

Можеш да спечелиш шоколад за една година, като участваш в играта на Anidor