Необходими продукти:
пакет паста със среден размер
2 супени лъжици масло
1/2 чаша нарязана на кубчета целина
1/2 чаша нарязани стръкове зелен лук
250-350 гр. нарязано на кубчета филе Маджаров
2 с.л. брашно
2 чаши мляко
1/2 ч.л. сол
щипка индийско орехче, щипка черен пипер
250-300 гр. настърган кашкавал
1/2 чаша галета
1 с.л. разтопено масло
Начин на приготвяне:
Започнете с готвенето на пастата по начина, указан на опаковката, след това я изцедете и я измийте.
Загрейте фурната до около 170-180 градуса и намажете с масло дълбока тава за печене. В голям тиган разтопете двете лъжици масло на среден към слаб огън.
Добавете целината и гответе, докато омекне. След това прибавете лука и филето и гответе като разбърквате за около минута две. Изсипете в тигана и брашното, бъркайки докато се усвои.
Продължете, като добавяте едно след друго млякото, солта, пипера, индийското орехче и разбърквайте, докато усетите, че се сгъстява.
Оставете настрани малко от кашкавала, а останалото количество добавете към сместа. Гответе, разбърквайки, докато кашкавалът се разтопи. Добавете пастата и разбъркайте, за да се омеси добре, след което изсипете всичко в тавата за готвене, която сте намазали предварително с масло.
Омесете галетата с разтопено масло, а останалия кашкавал наръсете отгоре върху пастата, която вече е в тавата. Печете за около 25 до 30 минути. След това оставете ястието да изстива и сервирайте тази бърза и вкусна вечеря.
За да разгледате и други интересни рецепти от блога на Димитър Маджаров, натиснете тук!