Повечето хора предпочитат да хапват пържени яйца, защото стават бързо и са много вкусни.

Днес ние пък решихме да ви покажем една малко по-здравословна, но също толкова бърза и вкусна рецепта.

Необходими продукти за 2 порции:

4 дълги лентички бекон
1 малък домат
1 супена лъжица нарязан магданоз
4 яйца
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Изпечете лентичките бекон на умерено загрят тиган без мазнина. След като придобият кафеникав цвят, ги свалете от огъня и ги оставете да поизстинат.

Нарежете домата на ситно. И го разпределете във формички за печене. Тези от снимката са с вместимост 250 мл всеки.

Нарежете бекона и го добавете във формичките.

Добавете и магданоза и яйцата и ги посолете.

Поставете съдовете в предварително загрята фурна до 200 градуса и печете около 10-15 минути.

Сервирайте веднага.