Ставането, и особенно ранното, е истинско мъчение. Недоспали и недоволни, вие се тътрите до банята, за да се изкъпете набързо и да започнете някак деня.

Променете това и ще се убедите, че денят ви ще започва много по приятен начин и ще сте много по-работоспособни. Ако работата ви изисква концентрация, започнете деня си с пет минути медитация. Игнорирайте всяка мисъл и се съсредоточете върху дишането си.

- Щом като станете, седнете срещу слънцето и кръстосайте краката си в поза лотос. Постепенно увеличавайте времето, докато стигнете до половин час медитация.

Ако сте в състояние да го правите, застанете в поза свещ и облегнете краката си на стената, за да се задържите повече време в това положение.

- Чистете зъбите си с конец, защото това ще ви помогне да изчистите бактериите, които се натрупват между зъбите. Поне веднъж дневно ползвайте конец за зъби, за да изчистите бактериите, които създават зъбната плака.

- Чистете редовно езика си. Ако погледнете езика си в огледалото, ще ви стане ясно колко много токсини се трупат в организма ви.

Чистенето на езика със специален инструмент или поне с мокра кърпичка помага за изчистването на тези токсини. Това помага за премахването на лошия дъх.

- Опитайте парагвайския чай мате, който успешно може да замени кафето. Чаят мате не предизвиква безпокойство и тревога и е способен да повиши концентрацията.

- Редувайте топлия душ със студен, за да се чувствате тонизирани през деня. След душа разтъркайте тялото си със суха кърпа, това ще подобри кръвобращението и ще ви зареди с енергия.

- Хапвайте здравословна закуска. Вместо да закусвате с полуфабрикати, можете да си направите сами мюсли или да закусите с пресни плодове и немазно месо.