Може би ви звучи невероятно, но видът и броят на микроорганизмите (микрофлората), които обитават долната част на нашата храносмилателна система имат съществено отношение към здравословното ни състояние.

В частност те оказват влияние и върху способността на храносмилателната ни система да усвоява по-добре хранителните вещества.

В днешно време все повече хора използват пробиотици. Те са живи бактерии, които повлияват благоприятно равновесието на чревната микрофлора, задържат растежа на вредните бактерии, допринасят за доброто храносмилане, засилват имунната функция, увеличават резистентността на човек към инфекции.

Тези организми не са патогенни и не са токсични, запазват жизнеността си по време на съхранение и оцеляват при преминаване през стомаха и тънките черва.

Хората, които често злоупотребяват с антибиотици, ядат некачествена храна или страдат от профузна диария, страдат от повишен риск за развитие на състояние с намалено количество на пробиотична микрофлора.

Полезни бактерии се съдържат в ферментираните млечни продукти – главно в киселото мляко. То е традиционен източник на полезни бактерии. Въпреки това съвременните марки кисело мляко варират значително по състав и бактериални щамове. Някои кисели млека, особено ако са замразени, не съдържат абсолютно никакви живи бактерии.

Пробиотиците могат да се използват за предпазване от диария и подобряват симптомите на лактозна нетолерантност.

Пробиотиците са изключително важни за малките деца, които трудно устояват на бактериите и небалансираната чревна флора.

Bifiform е комбиниран пробиотик за възстановяване на нормалната чревна микрофлора и превенция от дисбактериосис и диария.

Продуктът Bifiform е на пробиотичния пазар повече от 20 години и се предлага в над 14 страни. Според статистиката брандът Bifiform е на чело на пазара в Скандинавия и Украйна.

Разтворът Bifiform има много удобна течна форма, която е лесна за дозиране и може спокойно да се съхранява на стайна температура.

Не съдържа консерванти , захар, алкохол, изкуствени оцветители и има неутрален вкус. Може да се използва от хора страдащи от млечна непоносимост.

Приема се една доза дневна и едно шишенце стига за 10 дни.