Сияйната кожа и прекрасният цвят на лицето са задължителни за добре поддържаната дама. Но дори най-съвършената кожа има нужда от постоянна грижа.

Основно правило е да си лягате възможно по-рано, ако искате лицето ви да е със здрав и красив тен. Отделете за сън не по-малко от осем часа. Клетките на кожата се обновяват само, докато спите.

Преди да си легнете, почистете добре кожата на лицето си. След отстраняването на грима нанесете подхранващ крем с леки потупващи движения.

Два пъти седмично глезете кожата на лицето си с маска. Ако нямате време, правете маските, докато сте в банята. Сутрин мийте лицето си с преварена вода.

След ставане от сън изпийте чаша плодов сок, най-добре цитрусов, за да заредите кожата на лицето си с така необходимите й витамини. Ограничете пиенето на кафе.

Намалете до минимум консумацията на сладкиши, на алкохол, намалете цигарите. Половин час преди да излезете, нанесете върху лицето защитен крем.

Независимо дали е лято или зима, кремът трябва да бъде със защитен фактор срещу действието на ултравиолетовите лъчи, които действат зле на кожата и през зимата.

Прекарвайте на чист въздух поне половин час дневно. Пийте не по-малко от литър и половина вода дневно – това е гаранция за свежа и красива кожа.

Поне половин час дневно правете физически упражнения. Това ще подобри циркулацията на кръвта и ще направи лицето ви по-младо и сияещо.

Един път в седмицата изчиствайте мъртвите клетки от лицето си с помощта на ексфолиант, съветват ezine.bg. За да направите сами ексфолиант, смесете пяна от мек сапун със захар и търкайте навлажненото лице.