Кое е общото между Гуен Стефани, TLC и Алая?

Освен това, че са световни имена в света на музиката, те са известни с неподражаемия си лежерен стил на обличане. Основната материя в гардероба им е денимът.

В началото на 90-те, TLC сложиха траен отпечатък в модата със смъкнатите, облепени с презервативи гащеризони, които днес са считани за може би по-готини, отколкото тогава.

Ти Ел Си

Р'н'б групата се появява с широки гащеризони, облепени с презервативи през 1992г. 23 години по-късно светът още говори за това. Мотото на стила им е: „колкото по-смъкнато, толкова по-добре“

По-късно, когато нашумява групата Ноу Даут в началото на 2000-та година, вокалистката Гуен Стефани носеше дънки с ниска талия, от които се подава бельото й. На задната част на дънките бе щамповано „Rock steady” (заглавието на първия албум на Ноу Даут) с бели букви.

Гуен Стефани

Гуен Стефани през 90те и началото на 00те. Визия, модерна и до днес

От друга страна, имаме за пример и жените, които носят джинсите си по класически начин като Синди Крауфорд с нейните светлосини прилепнали дънки.

Синди Крауфорд

Синди носи класическите прилепнали джинси. Съчетани с блуза от трико, очертаващите дупето панталони, изглеждат изчистено и стилно

Или Лорън Хатън с очарователното си дънково яке. И двете съчетават панталоните си с блузи от трико или бяла блуза, в подкрепа на твърдението, че често семплият и изчистен стил е по-секси.

Лорън Хатън

Американската красавица изглежда прекрасно, облечена от глава до пети в класически син деним

Шер

Ако бяхте Шер през 1988г, избелелите бродирани джинси щяха да са уместен избор, дори на червения килим

Джейн Бъркин

Ако помолите, който и да е моден редактор да направи списък с музите си, Джейн Бъркин определено ще бъде на едно от първите места

Дестинис Чайлд

Какво е по-характерно за 90те от дънкови бански? Дестинис Чайлд ги съчетават с шорти с ресни

Алая

Докато всички останали носят дрехи, обсипани с послания, Алая е със секси изчистени дънкови гащеризони

Клои Севини

Клои ни връща към тирантите и навитите до глезените джинси

Одри Хепбърн

Одри е от малкото жени, които изглеждат чудесно във високи неприлепнали джинси. Тя добавя и пуловер в черешов цвят и лента за коса, което я прави да изглежда още по-очарователна

Почти десетилетие по-късно посланието е същото – всеки може да изрази себе си с деним. В крайна сметка, дали предпочиташ прилепнали дънки, покрити с камъчета, или Вранглер с висока талия, денимът е най-добрият избор за теб.