Жените-шофьорки завладяват все по-голяма територия на пътното платно.

Мъжете обаче са толкова разстроени от факта, че дамите са нахълтали в тази изконно „мъжка“ сфера на действие, че са измислили редица вицове, представящи шофьорките в комични ситуации. В тази статия ще ви разкажем митове и факти за жените-шофьори.

1. Много мъже твърдят с пълна увереност, че жените са невнимателни при шофиране. Статистиката обаче показва, че най-предпазливите и отговорни шофьори са именно жените.

2. Един европейски автомобилен клуб е публикувал резултатите на свое проучване на поведението на мъжете и жените зад волана. Оказало се, че благодарение на по-неагресивния си стил на каране дамите са предизвикали много по-малко ПТП-та, отколкото мъжете. Освен това много по-рядко са били глобявани за шофиране след консумация на алкохол.

3. Известната шега гласи, че жената при опасност се крие зад волана. Статистиката обаче показва, че опитните шофьорки реагират при опасни ситуации по-бързо от мъжете. Обяснението за това е, че при жените инстинктът за самосъхранение е по-силно развит.

Четете още: Как да държите волана правилно

4. Повечето мъже са сигурни, че жените получават шофьорски книжки „за красивите си очи“. Но всъщност много инструктори отбелязват, че дамите са по-внимателни по време на уроците. Мъжете си мислят, че и без това „знаят всичко“.

5. При закупуване на автомобил само 15 % от мъжете се интересуват дали е оборудван с еър-бег. При жените същият показател достига 97 %.

Още от приключенията на ADAM&EVA можете да следите тук