Автор
Woman.bg

Жените лъжат, че са влюбени по-често от мъжете

Може би не е най-романтичното разкритие малко преди Св. Валентин, но когато една жена каже "обичам те", вероятно просто е учтива, установи британско допитване.

Една трета от жените казват на половинките си, че ги обичат, когато това не е истина. Причината е, че дамите се чувстват притиснати от признанията на партньорите си и не искат да наранят чувствата им. Една пета от мъжете признава същото, установи британско проучване.

Друга част от дамите казват "обичам те", защото смятат, че в интимна ситуация това е най-точната реплика, но далеч не и защото го чувстват, показват резултатите от изследването, в което участват 1800 двойки.

Четете още: Създадоха "виагра" за жени

Докато дамите са много по-склонни да излъжат по отношение на чувствата си, при силния пол признанието за любов почти винаги идва първо. Да кажеш първи "обичам те" върви ръка за ръка не само с романтика и смелост, но и с елемент на риск и известна доза срам.

Около половината от анкетираните дами признават, че не са отговорили обратно на полученото обяснение в любов.

Въпреки това колкото са по-стабилни и улегнали връзките, толкова повече хората се отпускат в признанието на истинските си чувства. Резултатите от проучването показват, че мъжете са много по-предпазливи и внимателни в обясненията на чувствата си, но и много по-искрени в думите си, предаде БГНЕС.

Четете още: 6 правила на щастливата двойка