Да се омъжат за милионер е предел на мечтите на много момичета. Стремежът да се превърнат в нова Пепеляшка и безпроблемно да решат всичките си финансови проблеми, роди в Русия цяла индустрия: специални агенции се занимават с това да запознават симпатични поклонници на богатството с потенциални ухажори, а курсове обучават момичета как да намерят пътя към сърцето и портфейла на успешен мъж.

Милионерите наистина често имат връзки с модели и актриси, но по-често техните "половинки" са обикновени жени - приятелки от детството, колежа, работата, които не винаги заслужават титлата кралица на красотата.

За разлика от западните милиардери, руските им колеги често крият личния си живот от любопитните зад седем врати заключен. Много жени на олигарси остават невидими в сянката на съпрузите си и посвещават живота си на отглеждане на децата. Но някои от дамите не са доволни от златната клетка и започват свой собствен бизнес. Според клюкарските колони, най-популярните бизнес начинания на съпругите на олигарсите са да отварят бутици, да се занимават с благотворителност и изкуство. Нека видим „остросюжетните“ жени, чиито мъже въртят милиони:

Даря Жукова

Вижте останалите дами на сърцата на руските олигарси ТУК!