Автор
Woman.bg

Жените обожават комплименти за устните им

Наскоро учени са си направили труда да установят кои са комплиментите, които най-много „наелектризират“ представителките на нежния пол.

След провеждане на мащабно проучване изследователите установили, че като цяло жените от различни страни и религии имат различна чувствителност към определени комплименти.

Все пак основният извод е, че най-много жени се чувстват изключително поласкани, когато се дават положителни коментари за техните устни.

Дамите дори изпиват истинско удоволствие, когато разберат, че са впечатлили противоположния пол със сочността и сексапила на своите устни.

Изследователите са установили още, че коментарите за другите части от тялото им (очи, крака и прочие) съвсем не се доближават до насладата, която жените изпитват, когато говорят за устните им. За пример се посочва комплимент за гърдите им, който в повечето случаи има по-скоро отрицателен, отколкото положителен ефект върху настроението и формирането на оценка при дамите.

В проучването се посочва още, че представителките на нежния пол от САЩ, Италия, Франция и Бразилия биха се зарадвали най-много на комплимент, свързан с начина им на обличане. В същото време жените от Дания и Португалия пък биха се зарадвали на коментари относно ушите си, установяват още изследователите.

Този тип изследвания за пореден път доказват, че „жените обичат с ушите си“, пише ezine.bg.

Жените изключително много ценят и вниманието, което им се отдава. Ключ към достигане на сърцето на една дама е внимателното изслушване и проявяването на интерес към възгледите и проблемите им.

И все пак най-важното е, че правило номер едно за всички комплименти са те да са искрени.