Всяка трета неомъжена жена има приятел, с когото прави само секс, установиха британски специалисти.

Половината от дамите признават, че обичат да го правят "по приятелски", защото така не е необходимо да създават сериозни отношения.

Около 19% от анкетираните дами са признали, че от време на време споделят едно легло със своя приятел единствено, за да получат физическо удоволствие. Само 8% от тях се надяват, че подобен тип връзка може някога да прерасне в нещо по-сериозно. От 2168 жени, участвали в анкетата, 62% са заявили, че се отнасят към мъжете единствено като към приятели, а 34% са признали за наличието на така наречените приятели за секс.



Ролята на приятел, с когото можете и да приспите като бонус, обикновено се изпълнява от бивше гадже /29% от случаите/, или колега от работата /23%/. Като всяка пета жена смята именно този мъж за своя най-добър приятел.

Тази тенденция става все по-популярна, макар да не е определяща за поведението на всички жени. Все още има и такива дами, за които сериозните отношения и истинската емоционална привързаност има значение, заключават експертите, пише БГНЕС.