Много поздрави на Дарвин, според последните проучвания той е напълно прав и ние хората се държим буквално като животни. Но различни животни през различните етапи от връзката.

Като хищниците

Известният канал Animal Planet често показва смразяващи кръвта прелюдии преди чифтосване на дивите котки. А едва ли не във всеки второкласен холивудски филм има момент, в който главният герой е обзет от депресия и хваща по телевизията дива сексуална сцена между лъвове или тигри. И това го кара да се стегне и да промени живота си. Той излиза навън, среща жената на мечтите си, прави си две стандартни срещи с нея и всичко приключва с необуздан “лъвски” секс и респективно сватба.

Жените “ловуват” по почти същия начин. При това поведението на “хищничките” донякъде напомня на сексуалните похвати на някои недотам любвеобилни човешки екземпляри. “Покажи на какво си способна, избий си сексуалната агресия и си отведи вкъщи младо и игриво тигърче!”.

В този етап има само далечни изгледи за секс, но пък той дава повод за много необуздани фантазии.



Като пауните

Според психолозите след недвусмисленото мъркане и мяукане на “самката” всеки един уважаващ себе си мъжкар започва да се перчи…

Мъжете са убедени, че спортната кола, златната кредитна карта и наблъсканите мускули са 90-процентна гаранция за успех пред всяка жена. Няма да се опитваме да ги разубедим, а и днешно време бързият и неангажиращ секс не е нещо ново. Възрастните си позволяват своите малки глупости и то напълно съзнателно.

Тук обаче става дума по-скоро за младите и самоуверени самци, които се стремят към насладата. Те за разлика от по-опитните мъже не знаят, че най-добрата самка отива не при най-наперения паун, а при най-сериозния и стабилен партньор.

В този етап изгледите за секс са добри, като между “Хайде да го направим” и “Беше прекрасно” стои доста кратък период от време.



Като зайците

След първите две фази идва най-приятният период от връзката. Самият секс!

Необуздан секс често и по много, какъвто биха оценили всеизвестните с нагона си зайци. Тези сладки и пухкави животинки са се прочули като най-разгонените животни в дивия свят и са способни да си направят оргия от нищо и никакво и в тясно пространство. При това получават доста удоволствие от процеса.

Това напомня ли ви на нещо? Ами да! Петата среща с новия партньор, когато сте оставили четката си за зъби у тях. В условията на необуздана страст в този дом няма да ви трябва нищо повече, освен четка за зъби. Няма да ви остане време да се облечете дори.

В този етап сексът е вдъхновяващо упражнение по кама сутра техники – от първата поза до последната и обратно.



Като крокодилите

Какво идва след опияняващия заешки секс? Разбира се отрезвяващата посторгазмична раздразнителност. Вече нямате сили за секс, презервативите са изхабени до един, а неговото хъркане или пък нейната маска за лице навеждат партньора на мисълта “Ами сега какво следва?”.

Започват битовизмите – той забравя да си прибере дрехите, тя не му прави закуска, той не вдига капака на тоалетната чиния, а тя не иска да гледа мач… В резултат на това партньорите се озъбват един срещу друг като крокодили, без никакъв сексуален подтекст. Ако не се изядат взаимно, може да стигнат до раздяла.

Какво да се прави? Вижте някой клип с крокодили. Гледахте ли внимателно? Сега се опитайте да оцените адекватно отношенията си с партньора и да помислите за нещо по-духовно и приятно от месото. Помислихте ли? Значи сте се успокоили и сте взели обмислено решение. Така правят и крокодилите, когато решават дали да изядат жертвата сега или след пет минути.

В този етап сексът е чист изблик на агресия, а може и да липсва… освен в кратките и бурни моменти на сдобряване.



Като пандите

Как ли се размножават сладките черно-бели мечета? Те са известни като най-уютните и безобидни същества на света, чифтосващи се нежно и чувствено под съпровода на класическа музика. Е, може и без музикален съпровод.

За хората пандите са символ на домашното спокойствие и подреденото ежедневие. Чаровните мечета след секс задължително ще си хапнат нещо вкусничко и ще си полегнат в уютната бърлога с всички възможни удобства.

В този етап на отношенията сексът е нежен и ласкав, с много докосвания и целувки.



Като пингвините

След нелекия сексуално-душевен път, изпълнен с терзания и съмнения, всяка една сполучлива двойка стига до щастлива и хармонична връзка, изпълнена с любов, взаимно разбиране и разбира се секс.

Малцина могат да се похвалят с толкова стриктно моногамно поведение като пингвините – тези забавни на външен вид птици, които никога не са изпитали радостта на полета. Те си избират партньор за цял живот, превръщайки в реалност клетвата “докато смъртта ни раздели”. Има за какво да вземем пример от тях.

На този етап всички ерогенни зони вече са разучени, а всички пози – изпробвани. Остава чистата и неопетнена от неудобства квинтесенция на физическото сливане, довеждаща до неистов душевен оргазъм.



Други интересни факти:

Делфините са единствените живи същества освен хората, които правят секс и просто за удоволствие. И имат доста странни предпочитания… Учените са ги “хващали” да се опитват да се чифтосат с акули, водни змии и дори хора! Все още ли си мечтаете да поплувате в морето сред ято сладки делфинчета? Едва ли…

Преди да се чифтосат, кралските пингвини си пеят един на друг трогателни песни. Намекнете на партньора си, че тези нежни птици са перфектен пример за подражание.

Мъжките панди имат толкова ниско либидо, че служителите в китайските резервати са принудени да им показват специално “порно” за панди. Нали все пак трябва някак да ги стимулират да се размножават!

Членът на аржентинските езерни патици е с формата на тирбушон (като влагалищата на самките са със съответната форма). В еректирало състояние пенисът е със същата дължина като тялото на самеца. Освен това има четина, която “измита” спермата на предшественика.