Супер модерната певица Лана Дел Рей не успя да устои на изкушението и сложи златна коронка на един от предните си зъби. Но тя не е нито първата, нито последната звезда, поддала се на тази слабост.

Защо известните личности искат да имат златни зъби?

Шоубизнесът е същински резерват за порцеланово-бели идеални усмивки. След неуспешен опит да заинтригуват силно продуцентите и публиката, начинаещите звезди си записват час при зъболекаря за идеално подравняване и избелване на зъбите. Но хората, които вече са постигнали известност, намират тази красота за доста скучна и приемат с отворени обятия дизайнерските брекети, инкрустираните в зъбите камъни и златните коронки. Странното е, че тази мода е привлекателна не само за по-бруталните мъже, но и за нежните момичета.

Всичко започва, както бихте могли да очаквате, от Мадона. През 1992 г. певицата се появява в клипа на Erotica със сияйна златна коронка. Както песента, така и обликът на поп-кралицата оставят неизгладими впечатления у публиката. В продължение на една година Мадона неведнъж се появява със златен зъб на различни светски събития. Въпреки че сега звездата не обича да си спомня за тези времена – това е годината на залеза на предишната Мадона, чиято неизменна скандалност вече е била омръзнала на целия свят. Пълното й „духовно прераждане“ става няколко години по-късно. И златните коронки остават в миналото.

От края на 1970-те години златни зъби показваха основно мрачните герои на хип-хопа. Някои се ограничаваха с една-две коронки, а други си позлатяваха цялата челюст. И модата все още е актуална – доказателство за това са усмивките на Nelly или Lil Wayne. Само Кание Уест отхвърли златото и украси долния си ред зъби с диаманти, коментирайки кратко, че „така е по-готино“.

Лана Дел Рей и нейната златна коронка. Допреди месец (снимката отляво) зъбът беше инкрустиран с камъни, но наскоро стана изцяло златен.



В началото на 90-те години Мадона шокира публиката със златния си зъб и скандалния си албум Erotica.



В навечерието на новото хилядолетие Мел Си разнообрази облика си със златна коронка и украси в този си вид корицата на списание I-D.


През 2006 г. Мери Джей Блайдж гордо демонстрира своята нова коронка, но за щастие много скоро я махна.



Хайди Клум изобщо не намира златните коронки за забавни... Или всъщност – намира ги за много забавни, но само на Хелоуин (снимката е от 2003 г.). В нормалния живот манекенката не се украсява с подобни аксесоари.



Певицата Кеша „позлати“ усмивката си преди около половин година.



И Лейди Гага е имала златни зъби.



Хип-хоп и R'n'B звездите Риана (отляво), Келис (в средата) и Ерика Баду също са се появявали със златни коронки. Защо да остават по-назад?