Вторник вечерта се състоя испанската премиера на дългоочакваната лента „Игрите на глада: Сойка присмехулка част II“, на която актрисата Дженифър Лорънс демонстрира не само новия си платинено рус цвят на косата, но и умението си да пада.

Да, точно така, чаровната звездна дама отново се спъна и падна на червения килим. Не, че ѝ ги броим, но това е третият път, в който звездата се строполява на светско събитие.

Този път до вече превърналото се в ежегодно за Дженифър падане на червения килим се стигна след като токчето ѝ се оплете в дългата задна част на нейната изящна черна дантелена рокля от Ralph Lauren. Докато се опитваше да го откачи, обградена от куп бодигарди, тя се строполи на земята.

Опитът на красавицата в подобни ситуации, а и завидното ѝ чувство за хумор и самоирония, което тя често демонстрира на интервюта, ѝ помогнаха не само да се изправи с високо вдигната глава, но и с усмивка на лице да позира пред насъбралите се журналисти.

Предишните две зрелищни падания на Лорънс се състояха в рамките на две поредни бляскави церемонии по връчването на наградите Оскар. Красавицата падна веднъж през 2013 година, докато се насочваше към сцената, за да получи престижното отличие, и втори път, на следващата година, малко след като стъпи на червения килим. Тогава Лорънс се спъна в конус, падна на земята и избухна в смях.

"Страхувам се, така се уплаших и се надявах никой да не е заснел момента, защото смятам, че това мое падане ще започне да прилича на трик. Тази година упражнявах качването по стълби, а се спънах в конус. Има заговор. Очевидно не съм в безопасност", коментира тогава през смях звездата.

Дженифър обаче не е единствената звезда, падала пред погледите на хиляди фенове. Нека видим кои са другите известни дами, строполили се на пода на награди, концерти и премиери:

Сара Хиланд

Актрисата от "Модерно семейство" се спъна на тазгодишните награди "Teen Choice Awards", не успя да падне, но пък за сметка на това звучно изпсува.

Мадона

Мадона падна по гръб по време на свое изпълнение на церемонията на тазгодишните британски музикални награди в Лондон. До падането на поп иконата се стигна, след като танцьор издърпа палтото ѝ, което по план трябвало да се смъкне от раменете на певицата, но явно е било по-здраво вързано от предвиденото.

Деми Ловато

Докато пееше на парти край басейн, певицата се подхлъзна и падна на земята. Но като истински професионалист тя се изправи и продължи с изпълнението си.

Ариана Гранде

Младата певица Ариана Гранде също се присъедини към списъка на звезди, паднали на сцената по време на свой концерт.

Иги Азлия

Миналата година докато пееше и вървеше назад, Иги падна. Певицата набързо продължи с изпълнението си и пееше дори в момента, в който бодигардове я качваха обратно на сцената.

Кейти Пери

Кейти Пери се преби на сцената през 2011 година. След като триумфално скочи върху огромна торта, певицата се изправи, започна да върви и зрелищно се подхлъзна.

Риана

Барбадоската красавица падна толкова грациозно на свое участие през 2011 година, че гафът ѝ изглеждаше почти като част от цялостната хореография. Почти!

Лейди Гага

Певицата се строполи на сцената, докато имитираше свирене на китара, стъпила върху пияно.

Дженифър Лопес

И най-добрите не са застраховани от гафове. Това доказа Джей Ло преди години, когато падна на сцената, скачайки от гърба на танцьор по време на свое изпълнение.

Ед Шийрън

Певецът не просто падна, той направи кълбо на сцената!

Пи Диди

Рапърът пропадна в дупка на сцената по време на тазгодишните награди БЕТ.

Оли Мърс

Певецът взе стъпалата доста набързо по време на свое участие преди три години.

Скарлет Йохансон

Завършваме статията си със зрелищното падане на Скарлет за снимките на един от нейните филми. Тогава актрисата е била принудена да падне няколко пъти, защото сцената е трябвало да бъде заснета от различни ъгли. Като едно от въпросните падания и по-конкретно изражението на Йохансон е толкова ефектно, че предизвика вълна от коментари из онлайн пространството и стотици забавни мемета.

Подбрахме за вас някои от тях: