Днес с възхищение и доза завист, защото истината е, че умеем доста неща, но да се гримираме не е едно от тях, поглеждаме към няколко красиви и известни дами, които въпреки че имат на разположение най-добрите гримьори в световен мащаб, предпочитат сами да се грижат за макиажа си.

И не, въпросните знаменитости не се гримират сами само в ежедневието си, но и за появите си на червения килим, а някои дори и за собствената си сватба.

Е, без повече излишни приказки нека видим кои са звездите, за които говорим:

Кейт Мидълтън

През 2010 година Кейт наема най-известната гримьорка във Великобритания – Арабела Престън. Херцогинята на Кеймбридж се среща с Престън на четири пъти в нейния апартамент в Челси, през които двете не просто подбират най-подходящия грим за предстоящата сватба на Катрин с принц Уилиям, но Мидълтън взема и уроци по гримиране.

Сватбеният агент Марк Ниемиерко, който е част от екипа, работещ по организацията на кралската сватба, споделя в интервю за списание People, че впоследствие Кейт Мидълтън преценява, че е научила достатъчно от проведените уроци и решава да се гримира съвсем сама за сватбения си ден.

Да, точно така, въпреки че ще мине под венчилото с един от престолонаследниците на английската корона, Кейт се гримира съвсем сама за големия ден. Е, как да не я обичаме, толкова земна и чаровна.



Кейт Хъдсън

"Да се гримирам е едно от онези неща, в които винаги съм била добра и са ми доставяли удоволствие още от тийнейджърските ми години. Дори често се шегувах, че ако не успея да стана актриса, поне ще имам план Б – да започна работа като гримьор."

Кейт признава, че и до днес се гримира сама за изявите си на червения килим, а освен това се грижи за грима и на приятелките си.



Шакира

Магнетичната Шакира също без притеснение споделя, че в повечето случаи сама се гримира за светските си изяви.

"Защо го правя ли? Защото съм добра в това, защото е по-евтино (смее се), защото е по-бързо", категорична е певицата в скорошно интервю.



Черил Фернандес Версини

Вече не е Коул, а Фернандес Версини, но е все така лъчезарна, красива и... сръчна. Певицата е категорична, че се гримира съвсем сама за всичките си изяви, заявявайки: "Живея с това лице от 31 години, така че го познавам по-добре от всеки друг."