Много кърмещи майки, които са се преборили успешно с началните проблеми на кърменето, изведнъж се сблъскват с друга трудност: кърмене извън дома.

Много кърмещи майки се чувстват притеснени да предложат гърда със същата лекота, с която биха дали биберон, за да успокоят разплакано бебе в присъствието на други хора.

Селма Блеър

А това значително ограничава свободата на кърмещите майки и дори би могло да повлияе на решението им да кърмят и да доведе до преждевременно отбиване.

Парадоксалното е, че разголени женски гърди ни заобикалят от всякъде и се използват, за да рекламират и продават какво ли не, без да възмутят някого.

Къртни Кардашиян

Но точно когато част от гърдата се покаже за секунди, за да нахрани едно бебе и да изпълни основната си биологична функция, изведнъж някои хора се обиждат и възмущават.

Маги Гиленхал

По подобен начин в миналото се е гледало на бременността: като нещо неудобно и неприемливо за публичния взор (защото всички се сещат как се е стигнало до нея!), а бременните жени е трябвало незабавно да напуснат работа и да си стоят в къщи.

Алиша Силвърстоун

За щастие, подобни табута са история; в днешно време никой не би упрекнал бременна жена за това, че не се крие в къщи. За жалост, много кърмещи майки все още се сблъскват с подобни предразсъдъци и неразбиране.

И така, какви са възможностите за една кърмеща майка?

Гуен Стефани