Автор
Woman.bg

Звездните герои на 2011 година: Кейт Уинслет

По-малко от месец остана до Новата година – време е да си направим изводите за „старата“ и да съставим своите класации за „най-най“.

Затова в поредица от материали ви предлагаме един списък от звезди-герои, които са заслужили несъмнено възхищение и уважение с извършените от тях постъпки през 2011 г.

Кейт Уинслет

Един от основните герои (или по-точно героини) на 2011 г. е Кейт Уинслет. Тя показала смелост и решителност, спасявайки 90-годишна старица.

Когато приела поканата на своя приятел Ричайрд Бренсън да му погостува на острова му Некер в Карибско море, Кейт не си и представяла, че ще се окаже в епицентъра на жесток пожар. Вечерта на 23 август на острова се развихрила страшна гръмотевична буря, една от мълниите ударила сградата и гостите разполагали с броени секунди, за да напуснат горящото здание. В тази опасна ситуация актрисата се държала като истинска геориня и изнесла на ръце 90-годишната майка на милиардера Ева (самият Бренсън по това време бил на другия край на острова).

В знак на благодарност милиардерът решил да направи необичаен подарък на Уинслет – през април 2012 г. те заедно ще се потопят до дълбочина от 3820 м. в Атлантическия океан, за да видят потъналия „Титаник“. „Няма ли да е страхотно звездата от филма „Титаник“ да види истинския кораб на живо?“, пита доволният от идеята си Бренсън. Впрочем билетът за подводницата, правеща подобни екскурзии, струва 60 хил. долара.

Несъмнено дългогодишната дружба на Кейт с Ричард е достигнала ново по-високо ниво на близост и доверие. Но най-добрият подарък за актрисата е съдбоносната й среща на острова с племенника на Бренсън Нед Рокънрол, с когото тя не се е разделяла оттогава.