Автор
Woman.bg

70-годишни съпрузи изкачиха Вихрен, хванати за ръце

Снимка на възрастни съпрузи, които изкачват Вихрен хванати за ръка, взриви Фейсбук. Фотото качи тяхната внучка Ваня, която разказа накратко и историята на влюбените след 52 години брак. Дълги години Вангелия и Асен Манолеви работят като учители в училище "Отец Паисий" в село Микрево, община Струмяни. Тя преподава математика, а той - химия. Именно в училището е и първата им среща. Пет месеца по-късно идва и годежът, а след това се раждат и двамата им синове. Днес Вангелия и Асен се радват и на четири внучки и един внук. Той е на 78 години, а тя - на 73 години. Единият от синовете им – Любомир Янев - продължава традицията и става учител, а съпругата му също е преподавател по математика. Дъщеря им Ваня също иска да преподава. Именно тя реши да сподели в социалните мрежи как тази седмица баба й и дядо са изкачили заедно втория по височина връх в страната.

„Това е любов. И всичко казано тук е излишно. Няма дума, която да опише 52-годишни любов, уважение, разбирателство и доверие. Той не я пусна и за миг, когато я беше страх и й беше трудно. Тя не спря да върви напред, за да не стъпи той на грешно място. Двамата заедно доказаха, че всичко е възможно. Стига да повярваш, стига да бъдеш сигурен, че плътно до теб бие още едно сърце”, написа тя.
Снимката бе споделена от хиляди българи, а коментарите бяха пълни с пожелания за дълъг живот и още пътешествия по българските планини.

Четете още: Какъв е пътят към хармоничния брак