Автор
Кристина Кирова

Линда Еванджелиста: Не ставам от леглото за по-малко от 10 000 долара

Днес канадският модел Линда Еванджелиста празнува 57-ия си рожден ден.

Линда е сред най-забележителните модели на всички времена и е част от ерата на супермоделите през 90-те. Еванджелиста е родена на 10-и май 1965 г. в Онтарио и започва кариерата си още в тийнейджърска възраст. Тя била забелязана още на един от първите конкурси за модели, на които се явява, след което започва работа и постепенно добива популярност в целия свят. Към средата на 90-те тя се превръща в едно от най-известните и продавани лица в модния бизнес.

Линда Еванджелиста израства в обикновено католическо семейство и когато е едва на 16 г., тя е забелязана от представител на елитна модна агенция от Ню Йорк, който бързо й предлага работа. Кариерата й започва обещаващо, но не след дълго се изправя пред първата си трудност и блестящият й път към успеха претърпява застой - получава предложение да се снима гола за фотосесия в Япония, на което отказва. След като завършва гимназия, Еванджелиста отново се завръща в света на модата.



През 1984 г. тя се премества в Ню Йорк с надеждата да възобнови кариерата си, но опитите й не се увенчават с успех до 1988 г., когато променя драстично прическата си. Подстригва дългата си коса и залага на така популярната днес прическа боб. С новия си имидж Линда шокира модните среди и почти всички ревюта, в които е трябвало да участва, били отменени, тъй като никой не приемал новата й прическа. Но не след дълго всички започват да говорят за нея и Линда постепенно натрупва слава, като многократно е снимана за корицата на "Вог". По този начин прическата боб става все по-популярна и харесвана. През следващите години Линда жъне все по-голям успех и се превръща в едно от най-желаните лица в света на модата. Славата бързо замайва модела и тя става все по-капризна относно ангажиментите, които приема. В едно от интервютата си тя дори споделя, че модели като нея не могат да си позволят да станат от леглото за по-малко от 10 хиляди долара. През 90-те Линда получава няколко награди за работата си като модел, а през 1998 г. за кратко се оттегля от модния подиум и се завръща през 2001 г. И след като навършва 40 години, Еванджелиста продължава да работи успешно.

Като красива и стилна дама, Линда винаги е била свързвана със заможни и влиятелни мъже. През 1987 г. тя се омъжва за модния бос Джералд Мари, но бракът им продължава едва 6 години и се развеждат през 1993 г.
В началото на 2005 г. Линда Еванджелиста започва романтична връзка с френския милиардер Франсоа – Анри Пино. От него ражда единственото си дете - Августин Джеймс Евангелиста, на 11-и октомври 2006 г. Франсоа и Линда се разделят през 2012 г. и днес той е съпруг на Салма Хайек.

Четете още:
Баба на 64 г. ще става първа дама на Франция



В чест на Линда Евангелиста днес ще си припомним някои нейни цитати:

„Не ставам от леглото за по-малко от 10 хиляди долара на ден“.

„Мога да направя, всичко което искате от мен, стига да не се налага да говоря“.

„Не спазвам диети. Просто никога не ям толкова, колкото ми се иска“.

„В дните, в които не работя, се грижа изцяло за външния си вид. Задължително ходя на фитнес и на разкрасителни процедури. Работата ми изисква постоянно да съм във форма, също както при атлетите“.

Четете още: Хиджарби отново е тук!