Автор
Woman.bg

Най-красивите звездни сватби в миналото на Холивуд

Не са ли приказни сватбите от миналото на Холивуд? Разбира се, че не пренебрегваме пищните тържества, с които сегашните знаменитости отпразнуват съюза си, но някак стилните и семпли церемонии от миналото успяват да ни заинтригуват повече.

Насладете се на следващите 10 приказни сватби, изчистените изискани тоалети и магията на миналото.

1. Одри Хепбърн и д-р Андреа Доти, 1969 година

За специалния си ден красавицата е заложила на характерна за 60-те години рокля, показваща прекрасните й крака. А най-очарователният аксесоар във визията й е вълшебната забрадка, която подчертава приказното лице на Одри.

2. Мерилин Монро и Джо Димаджо, 1954 година

Както винаги, Мерилин Монро е с изчистен и красив тоалет. Дори за сватбата си с Джо секс символът не залага на кича и пищността. Тук Мерилин е с тъмно кафяв костюм с пола и сако, и симпатична бяла кожена яка.

Сватбата на легендарния спортист и знаменитата красавица предизвикала истински фурор в медиите и обществото, но за съжаление, едва 9 месеца след сватбата, двойката се разделя.

3. Грейс Кели и принц Рение III, 1956 година

Не е ли вълшебна? Роклята на Грейс е дело на дизайнера Helen Rose и чрез нея, определено успя да внесе холивудски блясък в Монако. Елекът е изработен от бяла антична дантела, а в средата е пристегнат от пояс в цвят на слонова кост. Романтичната визия на Грейс Кели е завършена от копринен воал с приказни дантелени апликации.

4. Елизабет Тейлър и Конрад Хилтън, 1950 година

На тази снимка Елизабет е едва на 18 години. Макар и сватбата й с Конрад Хилтън да е била голяма и шумна, точно както Мерилин Монро и Джо Димаджо, девет месеца след сключването на съюза двойката се развежда.

Прекрасната сатенена рокля на Елизабет е била изработена от дизайнера Helen Rose съвсем наскоро бе продадена на търг. За изработването й били нужни цели 13м сатенен плат, а ушиването й отнело около 3 месеца.

5. Рита Хейуърт и Али Хан, 1949 година

През 1948 година Рита се отказва от филмовата си кариера, за да се омъжи за принц, а само 8 години по-рано Грейс Кели направи същото.

Сватбеният тоалет на красавицата е вдъхновен от тогавашните тенденции на Christian Dior: дълга красива пола, пристегната в кръста и елегантна широкопола шапка.

Романтичната история на Рита и Али продължава само 3 години след сключването на брака им.

6. Миа Фароу и Франк Синатра, 1966 година

Сватбата на Миа Фароу и Франк Синатра е осъществена в Лас Вегас в дома на мениджър на нощен клуб. Тържеството било изненадващо и дори, според източници, роднините на певеца не присъствали на сватбата. По това време той бил едва на 21 години.

7. Елвис Пресли и Присила Беулие, 1967 година

Блясък и звездно присъствие! Присила, водена от тогавашните тенденции, създала сама дизайна на сватбената си рокля. А Кралят на рока е заложил на брокатен черен костюм и каубойски ботуши.

Елвис и Присила се срещнали за пръв път 8 години преди сватбата си, когато тя била само на 14 години.

8. Елизабет Тейлър и Ричард Бъртан, 1964 година

Ричард е 5-ият от 8-те съпрузи на Елизабет. С него тя се запознала на снимачната площадка на „Клеопатра“ и дори ангажирала дизайнера на костюмите, използвани във филма, за да създаде рокля за сватбата им. Тоалетът е от жълт шифон, а прическата на булката е допълнена от красив венец от лилии и зюмбюли. И тъй като самата Елизабет винаги е казвала, че: „Големите момичета имат нужда от големи диаманти“ впечатляващият аксесоар върху роклята й е диамантена брошка на Bulgari.

9. Лорън Бекол и Хъмфри Богарт, 1945 година

Тя била на 20 години, а той – на 45, но въпреки това Лорън го нарича „моето бебче“. По-късно актриса описва връзката си с Хъмфри като „Най-шеметната романтична история, която можете да си представите“.

10. Натали Ууд и Робърт Горнър, 1957 година

Всъщност двойката с жени два пъти, но първият път е през 1957 година. Тя, също както Грейс Кели залага на нежната бяла дантела.

И въпреки голямата си любов, Натали и Робърт се разделят 5 години след сватбата и съвсем изненадващо, през 1972 година, отново се женят.