Съвсем нормално е да обичаме родителите си много, но понякога в живота има моменти, които са странни и некомфортни и за двете страни. И тези моменти обикновено се състоят в разговори. Ето някои от тях, които може и да са наистина неловки ситуации, но се случват на почти всички, така че решихме да ги съберем на куп и да помислим малко повече за тях.

Птичките и пчеличките

Помните ли Онзи първи разговор? Не е много сигурно на коя от страните е по-дискомфортен този разговор, но просто трябва да се проведе. Задължително ли е? Не, разбира се - много от родителите просто решават, че децата им са запознати с материята или просто разговорът е закъснял и затова е бил отложен завинаги.

Контрацепция

Със сигурност тази тема е зачекната още около птичките и пчеличките, но ще присъства още в много, ама наистина много разговори. особено когато връзката ви с някого е повече от няколко месеца.

Алкохол и други субстанции

Има една култова реплика "Знам, че знаеш, ама аз да си кажа". Съвсем естествено е майките да са загрижени за децата си, но някои наистина прекаляват. Ако излезете с приятелки да пиете по чаша вино, майка ви е убедена, че се търкаляте мъртво пияна в някоя канавка. Ако гледате по телевизията предаване, където обясняват, че марихуаната е почти безвредна, а вие се съгласите с това твърдение, за тях вероятността да се превърнете в хероинова наркоманка. И са прави за едно: едва когато вие си родите дете, ще разберете колко логични всъщност са нелогичните притеснения.

Четете още: Предизвестено раждане: Реални разкази на майки

Пари

Никога не е комфортно да искате пари назаем от някого, но когато става въпрос за майка ви, нещата са дори по-сложни. особено ако сте във възраст, в която искате да демонстрирате пред нея, а и пред себе си, че сте независима и успяваща жена. Пък и как ще вземете пари "назаем", като тя вероятно няма да приеме да ѝ ги върнете? А точно този факт пък ви отказва от идеята да помолите точно нея за това. Сложно е и винаги, ама наистина винаги е ужасно сконфузна ситуация.

Детегледачка

Нека не се лъжем - професионалните детегледачки са прекрасни, но имате много повече доверие на майка си, нали така? И колкото пък и на тях да им е приятно да прекарват време с внуците си, в някакъв момент се появява елементът с убеждаването. Защото знаят, че грижата е сериозна, макар да обичат въпросните деца. И тогава се започва едно увещаване и обещания, че ще се приберете до еди колко си часа...

А на вас кои са ви най-некомфортните разговори с родителите ви?

Автор: Благовеста Дамянова