Всеки ден се сблъсквате с жени, които получават винаги, всичко, което искат. Как го правят? И ние си зададохме този въпрос. След дълъг размисъл и чести наблюдения стигнахме до следните изводи, които доказаха своята ефективност.

Преди

Много е важно да бъдете добре подготвена. Преди да пристъпите към действие е от особена важност да имате ясна представа какво искате и кога е най-удачно да изявите своята молба. Затова е много важно да познавате характера на човека към когото ще се обърнете - неговите темперамент, виждания и разбирания. Забравете за "шанса на начинаещия" - времената се менят, а с тях опцията за импровизация си отива.

Повторението е майка на знанието, казват хората. Ние твърдим, че повторението е ключът към успеха. Репетирайте, ако е нужно записвайте се на магнетофон, за да се чуете. Слушайки се ще доловите възможните пропуски и несъвършенства в говора.

След

Моментът на истина настъпва. Сега или никога. Щом пристъпите прага на директорския офиса - бъдете уверени и директни. Говорете по същество, основавайки своята тези на два или три основни аргументи. Още с влизането трябва да усещате, че заслужавате това, за което сте инициирали срещата. Искайте и ще получите. По време на разговора е наложително да се изразяват точно, ясно и кратко.

Лесно е да се каже, но в интерес на истината е необходима практика, за да усвоите изкуството да аргументираме. Да, затова е необходимо да сме добре подготвени, духом и тялом. Езикът на тялото играе също главна роля в подобни ситуации. Запазете спокойствие и независимо от сценария, според който се развива разговорът. Изслушвайте, говорете умерено и ясно, избягвайте кръстосването на ръце и крака, настанете се удобно и действайте. Всичко е във ваши ръце.

Успех!