Ако има една държава, която описва изживяването "любов от пръв поглед" в най-голяма степен, това е Италия.

Всеки, който е бил поне веднъж там може да каже със сигурност, че е влюбен, а в самолета към България мислено си казва: "пак ще се върна тук, ако ще да е последното нещо, което ще направя".

За мен тази държава събира в себе си силни чувства, красотата и едно уникално и качествено усещане за живота, такъв, какъвто трябва да се живее: пълноценен и безгрижен.

Затова днес ще се опитам да ви дам десет причини, поради които да посетите тази вълшебна държава!

1. За да се насладите на Таомина

Таомина е мястото, където да отидете на романтично пътешествие, на меден месец или просто за да усетите една древна страна. Най-доброто вино на света, сладки специалитети и невероятни хора, ви гарантират страхотно изживяване! Това е и една от любимите дестинации на Грета Гарбо и Пабло Пикасо - хора на изкуството, ценящи красотата във всичките й форми.

2. За да ядете тирамису на брега Амалфи

Тирамисуто е един от най-вкусните и популярни италиански десерти с богат вкус, който трябва да опитате, ако отидете в Италия! Когато пък сте седнали на някой плаж на брега на морето, а около вас се усеща цветната атмосфера на Позитано, се чувствате като попаднали в рая! Това е една от най-живописните части на Италия, като най-близкото летище в голям град е това в Неапол. Вземете си билети до този град, намете кола и се разходете по невероятното краибрежие на Амалфи.

3. За да изживеете италианската мечта в Рим

Гледали ли сте "Ваканция в Рим"? Въздъхвате ли все път, щом видите веспа на улица "Оборище" в София? Италианското ви изживяване няма да е пълно ако не минете с това легендарно моторче покрай Колизеума в компанията на красив мъж. Ако нямате под ръка веспа, можете да се разходите покрай древния монумент, Форума, Пантеона и още куп римски забележителности и да усетите древния дух на Великата империя.

4. За да се изгубите в Трастевере

Може би най-италианският квартал в Рим е именно Трастевере. Малки живописни улички, сладки кафенета и невероятни барове и малкия, но китен площад Piazza Santa Maria ви очакват именно там. Отделете си един следобед да се разходите, да се изгубите и да се намерите, да посетите типичен италиански ресторант и да се почувствате като у дома си.

5. За да спите в хотел-пещера в Матера

Там, на токчето на Ботуша, на изток от Неапол, е сгушено прекрасното градче Матера. Старинните и автентични пещери ще ви пренесат в един различен свят, а нощувката там започва от 250 евро.

6. За да обиколите Тоскана

На всеки някога е хрумвало като идея да наеме кола и да обикаля ли, обикаля Тоскана с любимия като пасажер в колата му. Безкрайни лозя и малки винарни, прекрасни хора, отдали се на стопанството като занаят и невероятна природа ще ви оставят без дъх. И ще ви напомнят какво означава понятието "качестен живот".

7. За да починете във Villa D'Este

Един от най-посещаваните курорти в Европа си остава Villa D'Este в близост до езерото Комо. Невероятно, живописно и релаксиращо ще бъде изживяването ви там. Хотел за почивка от 1873, преди това там се е помещавала лятната резиденция на кардинала. Разходете се в една от запазените от Ренесанса градини и няма да съжалявате.

8. За да преживеете карнавала във Венеция

Класиката си е класика, а всеки, който е бил Венеция споделя, че е "направо нереална". Ще се потопите в една уникална, романтична атмосфера на изкуство, скрити самоличности и цветна феерия. Ако сте си наумили да го посетите тази година, време е да резервирате, тъй като той е през края на януари и началото на февруари!

9. За да видите галерия Vitorio Emanuelle в Милано

Центърът на Милано е център на модата, архитектурата и красотата. Всеки поне веднъж в живота трябва да се разходи из магазините и да види хотелите, но и да се наслади на невероятната гледка от намиращата се в близост катедрала Duomo.

10. За да усетите стара Италия

Забравете за типичните и много популярни Рим, Милано и Флоренция, а отидете на юг, там, където е запазена истинската Италия! Района на Пулия ще ви предостави барокова архитектура, самотни пусти плажове, невероятно спокойствие и ще ви накара да забравите за стреса.